Business Hi-Tech

Eugene Goostman, prima inteligenţă artificială care a trecut de testul om-maşină Turing

Eugene Goostman, prima inteligenţă artificială care a...

Autor: Dorian Prodan

09.06.2014, 10:58 1020

Computerele devin treptat din ce în ce mai inteligente, şi nu este vorba doar de eticheta comercială „inteligent, -ă”, care este pusă pe orice echipament care face ceva mai bine decât generaţia sa anterioară. În cadrul unui eveniment care a avut loc sâmbătă, 7 iunie, organizaţia Royal Society din Londra a anunţat că Eugene Goostman a devenit primul sistem inteligent artificial care a trecut de testul Turing.

Deşi are un nume complet şi ar părea o persoană reală, Eugene Goostman este de fapt numele unei inteligenţe artificiale care simulează mintea unui adolescent în vârstă de 13 ani. Dezvoltat începând cu 2001 de către trei ingineri software din Rusia şi Ucraina, Eugene Goostman a fost îmbunătăţit constant şi a participat la mai multe concursuri menite să-i testeze rutinele de inteligenţă artificială. Eugene a primit nu doar rutine informatice menite să imite modul de lucrul al minţii umane, ci şi o personalitate completă care include un loc de naştere, o educaţie, nişte părinţi la fel de virtuali şi chiar un animal de casă. Sistemul informatic şi-a atins însă punctul culminant al celebrităţii acum două zile, când a fost declarat primul sistem care a trecut de testul Turing.

Citiţi mai mult pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO