Business Hi-Tech

EMI vinde muzica pe web

17.07.2000, 00:00 14



Casa producatoare de discuri EMI a plasat pe Internet cea mai mare colectie de fisiere muzicale incarcabile care include nume sonore din istoria muzicii.

Industria muzicala intra astfel si ea in sectorul mult disputat al comercializarii de piese pe Internet, cam tarziu daca luam in considerare faptul ca milioane de consumatori utilizeaza deja servicii online care le permit copierea gratuita de fisiere MP3.

Pentru inceput, colectia furnizata de EMI va include 100 de albume de autor si peste 200 de piese individuale, piese ce vor putea fi copiate in doua formaturi: unul creat de Microsoft iar celalalt de catre compania Liquid Audio. Piesele vor fi comercializate de peste 50 de distribuitori online, pretul copierii unui album fiind egal cu cel al CD-ului similar vandut pe piata traditionala.

Comparativ cu materialul disponibil pe site-ul companiei Napster si a altor societati de acest gen, colectia oferita de EMI nu este mare. Cu toate acestea, EMI este prima companie importanta de inregistrari care face pasul catre "internetizarea" activitatii sale de distributie.

Principalul neajuns este reflectat de procesul de achizitionarea a pieselor, mult mai complicat decat cumpararea unui CD sau simpla incarcare de pe Internet a fisierelor MP3. Persoanele interesate trebuie mai intai sa-si instaleze soft-ul adecvat care poate varia in functie de distribuitorul de fisiere si de formatul ales.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO