Business Hi-Tech

Email-urile dauneaza sanatatii

17.10.2005, 18:53 15

Ultima descoperire a expertilor britanici este aceea ca e-mailurile si utilizarea excesiva a acestora afecteaza sanatatea persoanelor sedentare, care lucreaza in birouri, prin faptul ca acestea pierd foarte multe ore de exercitii fizice absolut necesare, scrie Sky News.

Practic, functionarii nu se mai deplaseaza pana la birourile colegilor atunci cand au o problema de serviciu de discutat, oricat de aproape ar fi, pentru ca prefera sa trimita un mesaj prin posta electronica, sustin specialistii. "Cresterea activitatii fizice cu doar 10% ar putea salva 6.000 de vieti si ar conduce la economisirea a 500 de milioane de lire sterline anual (aproximativ 735 mil. euro) in Marea Britanie", a declarat Dorian Dugmore, expert international in probleme cardiace.

In plus, daca numarul de persoane obeze din Marea Britanie ar scadea cu un milion, acest fapt ar conduce la diminuarea cu 15.000 a numarului de persoane care sufera de boli cardiace coronariene, cu 34.000 a numarului de persoane care sufera de diabet si cu 99.000 a celor care au probleme cu tensiunea arteriala, a conchis acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO