Business Hi-Tech

Elon Musk vrea să strângă 6 miliarde de dolari de la investitorii arabi şi chinezi pentru startup-ul lui din tehnologie prin care vrea să atace supremaţia OpenAI

Elon Musk vrea să strângă 6 miliarde de dolari de la...

Autor: Ştefan Stan

26.01.2024, 12:20 202

xAI a lui Elon Musk este în discuţii pentru a strânge până la 6 miliarde de dolari, în timp ce şeful Tesla şi X caută investitori globali, inclusiv în Hong Kong, pentru a-şi finanţa alternativa la OpenAI, susţinută de Microsoft, scrie FT. 

Start-up-ul de inteligenţă artificială al miliardarului a curtat în ultimele săptămâni persoane şi investitori bogaţi din întreaga lume.

Potrivit celor patru persoane, aceste discuţii au inclus birouri de familie din Hong Kong, teritoriu care este din ce în ce mai mult controlat de Beijing.

Trei persoane care au cunoştinţă de aceste discuţii au declarat că Musk spera să obţină până la 6 miliarde de dolari în capital nou pentru xAI, la o evaluare propusă de 20 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, persoanele au avertizat că negocierile sunt în curs de desfăşurare şi că şeful Tesla încă testează apetitul investitorilor pentru sume atât de mari.

O persoană a declarat că a vizat şi fonduri suverane de investiţii din Orientul Mijlociu, în timp ce alţii au spus că au fost abordaţi investitori din Japonia şi Coreea de Sud.

Strângerea de bani în Hong Kong pentru o firmă americană de inteligenţă artificială ar putea deveni un proces tensionat din punct de vedere politic, pe măsură ce tensiunile geopolitice cresc.

Washingtonul a încercat să impună controale la export menite să împiedice dezvoltarea de tehnologii avansate de către China. Anul trecut, administraţia Biden a interzis unele investiţii americane în inteligenţa artificială chineză, inclusiv în Hong Kong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO