Business Hi-Tech

Echipamentele digitale reduc pierderile Toshiba

02.08.2004, 00:00 18

Cererea puternica de camere foto, laptopuri, televizoare cu ecran plat si telefoane mobile a sporit incasarile Toshiba, reducand pierderile inregistrate de producatorul japonez.
Compania a raportat pe trimestrul al doilea al 2004 o pierdere neta de 70 de milioane de dolari, fata de aproape 350 de milioane $ in aceeasi perioada a anului trecut. Anul acesta compania japoneza a avut un profit inainte de taxe de 2,3 milioane de dolari, spre deosebire de anul trecut, cand pierderile insumau 450 de milioane de dolari.
Incasarile totale ale companiei pe acest trimestru au fost de 11,5 miliarde de dolari, cu 11,7% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de echipamente electronice au crescut cu 13%, ajungand la 4,3 miliarde de dolari. Semnalele pozitive i-au facut pe oficialii companiei sa estimeze ca in prima jumatate a anului fiscal (aprilie-septembrie 2004) compania va avea pierderi nete de numai 50 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO