Business Hi-Tech

DualStore.ro, magazin online de telefoane şi gadgeturi: „Vânzările de smartphone-uri rezistente şi impermeabile au crescut cu 30%”

DualStore.ro, magazin online de telefoane şi gadgeturi:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.08.2023, 13:00 112

Consumatorii caută dispozitive electrice şi electronice rezistente şi impermeabile, astfel că vânzările de telefoane şi gadgeturi care fac parte din această categorie au crescut cu peste 30% în primele şapte luni din acest an, au transmis reprezentanţii DualStore.ro, magazin online lansat în 2007 pe nişa de telefoane dual SIM, cu afaceri de peste 2 milioane de euro (10 mil. lei) în 2022.

De asemenea, preţul mediu al unui telefon rezistent este de aproximativ 1.500 de lei, potrivit DualStore.

„Trendul în domeniul electronicelor de consum a fost dat mereu de crearea unor dispozitive din ce în ce mai rapide, inteligente şi uşoare, însă, în prezent, impermeabilitatea şi nivelul de rezistenţă au devenit zone de interes la fel de importante pentru producători. Telefoanele rezistente sunt cea mai mare surpriză din ultima perioadă, interesul pentru această categorie crescând pe măsură ce producătorii au reuşit să integreze toate beneficiile unui smartphone sub carcasele dure ale acestor dispozitive”, a spus Ioana Szentlaszloi, cofondator al DualStore.ro. Ea a adăugat că în ofertele actuale ale jucătorilor de profil se regăsesc smartphone-urile cu termometru, cameră termică, cu endoscop şi microscop, cu proiector, cu funcţia de walkie-talkie sau care dau posibilitatea de măsurare cu laser a distanţei, alături de o baterie durabilă.

„Iar când cine vorba de camere, aici tendinţa e ca telefonul sa fie dotat cu trei - patru camere în spate, care acoperă cât mai bine nevoile utilizatorilor”, a menţiona Ioana Szentlaszloi. De asemenea, pentru români, criteriile importante în alegerea unui telefon rezistent sunt rezistenţa la praf şi la apă, bateria de mare capacitate, specificaţii de top, cameră termică şi preţ redus, au mai transmis reprezentanţii DualStore. DualStore.ro comercializează online diferite categorii de produse, de la telefoane mobile (smart, rezistente, clasice), camere auto de bord, gadget-uri, trotinete şi biciclete electrice, la tablete PC, laptop-uri, media playere cu Android, proiectoare, ceasuri smart, brăţări fitness şi căşti audio.

În prezent, DualStore.ro are în portofoliu peste 500 de modele de telefoane de la opt producători. Compania mai deţine şi un service propriu – prin care asigură garanţiile tuturor produselor comercializate pe site -, iar în vara lui 2021, DualStore.ro a lansat un brand propriu – iSEN - sub care se regăsesc diferite produse: trotinete şi biciclete electrice, căşti audio cu bluetooth, ceasuri smart, camere auto DVR şi alte gadget-uri. Echipa dedicată brandurilor DualStore şi iSEN este formată din nouă persoane, spunea la începutul acestui an Ioana Szentlaszloi într-un interviu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO