Business Hi-Tech

DRUID, companie din domeniul inteligenţei artificiale conversaţionale fondată de Liviu Drăgan, a încheiat 2022 cu afaceri de 5,6 mil.dolari şi mizează pe venituri recurente de 17 mil.dolari în 2023, după deschiderea unor birouri în New York, Singapore şi Sydney

DRUID, companie din domeniul inteligenţei artificiale...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2023, 10:00 320

DRUID, companie active în domeniul inteligenţei artificiale conversaţionale fondată de Liviu Drăgan, a încheiat 2022 cu venituri de 5,6 milioane de dolari, cele mai bune rezultate financiare de la lansarea sa în 2018.

Startup-ul românesc a anunţat  o creştere de 250% a ARR (Annual Recurring Revenue), la care a contribuit şi extinderea portofoliului de clienţi cu 55%.

Pentru 2023, compania şi-a propus să ajungă la 17 milioane de dolari ARR şi să deschidă noi birouri în New York, Singapore şi Sydney în anul următor. DRUID intenţionează, de asemenea, să continue consolidarea echipei sale internaţionale, Roelof Stofberg fiind numit recent în funcţia de Chief Revenue Officer la nivel global.

Compania oferă o platformă pentru crearea de aplicaţii de business conversaţionale bazate pe Inteligenţă Artificială, cu peste 175 de clienţi din diverse industrii, în 25 de ţări şi în peste 60 de limbi. Pentru vânzări, Druid se bazează pe un ecosistem de parteneri internaţionali, care s-a extins în 2022 cu 60%, ajungând la peste 160 de parteneri.

În luna mai a anului trecut, compania a atras o finanţare de 15 milioane dolari de la o serie de investitori, fondurile fiind folosite pentru a susţine expansiunea internaţională prin recrutarea de personal în Europa şi America de Nord. Echipa globală a DRUID s-a dublat în ultimul an, având în prezent peste 120 de angajaţi, incluzând echipele din SUA, Marea Britanie, Europa de Vest şi zona Asia-Pacific.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO