LIVE: Acum la ZF IT GENERATION: Cum au mers investiţiile făcute de business angels anul trecut şi care sunt perspectivele de creştere pentru acest sector în 2022? O discuţie cu Mălin Ştefănescu, preşedintele TechAngels
Business Hi-Tech

Dragoş Preda, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor: Tehnologia 5G va genera o valoare economică de 4 miliarde euro pentru România în următorii ani

Videoconferinţa ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?

Dezvoltările tehnologice de ultimă oră, precum oraşe inteligente, aplicaţii de tip realitate virtuală şi realitate augmentată, care au la bază tehnologia 5G, ar putea genera o valoare economică de circa 4 miliarde euro pentru România în următorii ani, a explicat Dragoş Preda, secretar de stat pentru comunicaţii electronice, Ministerului Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), în cadrul videoconferinţei ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?, realizată în parteneriat cu casa de avocatură MPR Partners.

„Realitate augmentată (AR), realitate virtuală (VR), oraşele inteligente – toate aceste noi tehnologii doar în zona de 5G au produs un impact economic la nivel internaţional de 13 miliarde euro şi 22 milioane de noi locuri de muncă, până acum. Fac aceste precizări pentru a arăta întreaga valoare economică pe care acestă nouă tehnologie o va aduce şi pentru piaţa din România, undeva la 4 miliarde euro în următorii ani. Aceste lucruri pot deveni realitate prin interconectarea tuturor zonelor din România”, a declarat secretarul de stat Dragoş Preda, în cadrul evenimentului ZF.

Printre alte proiecte la care lucrează Guvernul şi care ar putea genera noi oportunităţi economice se numără Iniţiativa Celor 3 Mări, unde România a comisionat un fond de 100 milioane de euro pentru infrastructură.

„Tot vorbim din ce în ce mai mult despre noul petrol la nivel mondial, acest data usage, tocmai pentru că datele fac agenda zilnică a noastră, a tuturor. La ce mă refer? Urmărim să găsim modalitatea justă de a răspunde şi Iniţiativei Celor 3 Mări, la care România a comisionat un fond de 100 milioane pentru infrastructură, dar vorbim şi de infrastructura de date, denumit aici Digital Highway (n.r: Autostrada Digitală”, a spus Dragoş Preda.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.