Business Hi-Tech

Dorin Pena, CISCO România: De la infrastructură şi securitate, până la soluţiile de colaborare, vedem o explozie în gradul de utilizare al tehnologiilor. Este ca şi când am vedea viitorul de peste 10-20 de ani întâmplându-se astăzi

Videoconferinţa ZF Mobilio '20

Dorin Pena, CISCO România: De la infrastructură şi...

Autor: Ştefan Stan

22.04.2020, 11:58 256

De la infrastructură şi soluţiile de securitate care ne permit să ne desfăşurăm activitatea, până la soluţiile de colaborare, vedem o explozie în gradul de utilizare al tehnologiilor. Este ca şi când am vedea viitorul de peste 10-20 de ani întâmplându-se astăzi, a declarat Dorin Pena, director general al Cisco România, în cadrul videoconferinţei ZF Mobilio ‘20. 

"A fost o etapă în valuri, oamenii şi-au schimbat comportamentul şi nevoile. De la infrastructură la capcitate, oameni care erau obişnuiţi să se întâlnească în şedinţe sunt forţaţi să migreze în mediul online. Vedem utilizatori care folosesc propriile dispozitive în comunicarea cu partenerii, cu clienţii, cu persoanele dragi. Vedem tehnologia din ce în ce mai prezentă în vieţile noastre. Lucrul acesta este aliniat cu ceea ce am propovăduit de-a lungul anilor, pornind de la importanţa infrastructurii la aspectul critic al securităţii cibernetice şi nu în ultimul rând la necesitatea de a crea o expereinţă de colaborare ca şi când ai fi faţă în faţă cu o persoană. Nevoia ne obligă să adoptăm mai repede aceste unelte", a spus Pena. 

Ce a mai declarat Dorin Pena: 

Sunt nişte lucruri care ne uimesc în zona securităţii cibernetice şi a infrastructurii critice, cât de repede se adaptează şi partea mai întunecată a zonei cyber. 

Pe CISCO security se primesc săptămânal de 10 ori mai multe solicitări decât în mod obişnuit, din partea companiilor care vor să asigure securitatea angajaţilor care lucrează de acasă.

Vedem adaptări ale tacticilor din zona fierbinte. Am observat în Talos 3 mari categorii de atacuri care folosesc contextul covid: campanii de malware si phishing legate de covid, atacuri împotriva organizaţiilor care organizează cercetări în domeniul covid şi atacuri de tip fraudă şi dezinformare. 

Cisco a observat atacuri de genul emailuri de phishing, venite din partea OMS, care informau oamenii privind lucruri legate de situaţia actuală, şi conţineau ataşamente care conţineau malware. Când utilizatorii descărcau documentele, malwareul era descărcat şi provoca pagube. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO