Business Hi-Tech

Dobanda zero la finantari, arma HP Romania in lupta cu Cisco

Dobanda zero la finantari, arma HP Romania in lupta cu Cisco

Anca Stancu, 33 de ani, a absolvit in 1998 Academia de Stiinte Economice. Primul job a fost la Mobifon (Vodafone), in perioada 1997-2002, dupa care a fost Account Manager la Eurosoftware (2002-2004), director de vanzari pe pietele internationale pentru Ipsos Interactive (2004-2005). Inainte de a veni la HP a lucrat timp de trei ani la Sun Microsystems pe pozitia de consultant de vanzari.

23.04.2009, 21:14 294

Hewlett-Packard Romania, subsidiara locala a unuia dintre cei mai mari jucatori de pe piata mondiala de IT, incearca sa castige din businessul numarul unu pe plan mondial si local in retelistica - Cisco Systems - oferind produse cu garantie pe viata si finantare cu dobanda 0% si pentru contracte mai mici de 100.000 de euro.
"Folosim toate canalele posibile pentru a ajunge la clienti. Mergem direct la acestia, mergem prin parteneri, nu ne sfiim sa transmitem un mesaj acolo unde e necesar. Pentru noi important e ca acesti clienti sa vada optiunile pe care le au. Ma bucur sincer ca este criza, pentru ca lumea incepe sa se gandeasca la optiuni", a declarat, intr-un interviu pentru ZF, Anca Stancu, country manager al HP ProCurve Romania, Bulgaria si Moldova.
Divizia lucreaza indirect, numai prin parteneri. "Ne folosim de toata gama de parteneri ai HP Romania, care depaseste 100 de companii. Avem, de asemenea, trei distribuitori puternici: Tornado Sistems, Scop Computers si Gemini SP", explica Stancu.
Oficialul HP mizeaza pe o combinatie de preturi mici, garantie extinsa si finantari pentru clienti pentru a-si face loc pe o piata dominata de Cisco.
"Avem o politica de preturi agresiva, ceea ce inseamna ca putem face acele oferte care sa il convinga pe client sa faca un pas imediat. Suntem foarte flexibili si avem libertate locala foarte mare", a precizat Stancu.

Finantare cu dobanda 0%
HP ofera un program de finantare fara dobanda pentru clientii care cumpara echipamentele de retea ale companiei. Programul se incheie pe o perioada de trei ani, prin leasing operational sau financiar. Divizia de finantare HP Finance este prezenta din luna martie pe piata locala, dar Stancu spune ca deja s-au inregistrat foarte multe cereri de finantare.
HP a anuntat la inceputul acestui an un program similar de finantare cu dobanda 0% pentru divizia de aplicatii informatice pentru mediul de afaceri HP Software.
Spre deosebire de HP Software, unde programele sunt valabile pentru contracte ce depasesc 100.000 de dolari (71.000 de euro), divizia de retelistica ProCurve este deschisa si catre praguri mai mici, spune Stancu.

Trei ani de plata
Anca Stancu spune ca HP ProCurve lucreaza cu sute de companii in Romania, de la microintreprinderi la corporatii mari, acoperind atat sectorul privat, cat si cel public.
"Cele mai importante verticale sunt sectoarele de telecomunicatii, utilitati, productie, zona financiara (in special asigurari), sanatate si servicii publice". Valoarea contractelor incheiate poate ajunge si la milioane de euro, spune Stancu. HP nu ofera produse de retelistica pentru segmentul consumer.
Dezvoltarea businessului de retelistica al unei companii cunoscute pentru PC-uri si imprimante nu este o sarcina usoara, spune Anca Stancu.
"In Romania am inceput anul trecut prin definirea canalului de vanzari, proces care inca dureaza. Este important sa convingi partenerul ca, lucrand cu tine, marja lui de profit va creste mai mult decat daca ar lucra cu altcineva", a declarat Stancu.
"La nivel de clienti ne-am propus sa fim una dintre ofertele de pe masa atunci cand se pune problema modernizarii sau construirii retelelor de comunicatii", adauga ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO