Business Hi-Tech

DNA Software iese pe piata cu antivirus pentru Linux

23.04.2004, 00:00 25

DNA Software, reprezentanta regionala pentru Romania si Bulgaria a producatorului de programme informatice Computer Associates, isi intrece profesorul.
Compania de soft a dezvoltat solutia antivirus eTrust, creata de CA, astfel incat cu ajutorul acesteia pot fi verificate acum si mesajele electronice de pe serverele de mail cu sistem de operare Linux.
Noua solutie, DNA Mailscanner a fost dezvoltata de departamentul propriu de cercetare al companiei romanesti si asigura verificarea tuturor mesajelor e-mail care intra sau ies dintr-o companie. Este scanat cu eTrust Antivirus 7 atat corpul mesajului cat si fiecare fisier atasat, inclusiv arhivele de tip .zip si .arj, chiar daca sunt parolate.
Utilizatorul poate sa opteze ca programul sa dezinfecteze, sa stearga, sa plaseze in carantina, sa-l alerteze sau pur si simplu sa ignore fisierele atasate pe care le identifica drept periculoase.
Chiar si mesajele spam (nedorite) sunt depistate si eventual sterse, in functie de dorinta utilizatorului. Acesta poate obtine si rapoarte statistice asupra traficului scanat.
Serverul de scanat poate trimite date statistice la un alt server care prelucreaza informatiile (dimensiunea mesajului, timpul de scanare, numarul de virusi gasiti). Administratorul are astfel posibilitatea de monitorizare in timp real a serverului de scanare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO