Business Hi-Tech

Distribuitorul local Autodesk, cumparat de germani

07.02.2008, 20:04 95

Compania locala A&C International, unic distribuitor al produselor de proiectare Autodesk, a cedat contractul de distributie firmei germane Man and Machine, unul dintre cei mai importanti reselleri Autodesk din Europa.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse din piata apreciaza ca nivelul acesteia se situeaza sub 1 mil. euro.
"Am fost in acest business de 17 ani. Principalele motive pentru care am ales sa renunt la contractul de distributie sunt instalarea rutinei si complicarea proceselor de business", a declarat pentru ZF Cristian Dumitrescu, presedintele si directorul executiv al A&C International. Grupul Man and Machine a infiintat in Bucuresti o filiala care va prelua de la A&C International atat echipa de vanzari, cat si toate contractele si autorizatiile necesare distributiei produselor Autodesk. Mutarea face parte din strategia de dezvoltare a Autodesk in Romania, care vizeaza extinderea retelei de parteneri si consolidarea pozitiei pe piata.
Grupul Man and Machine a fost infiintat in 1984, in Germania si are filiale in Austria, Elvetia, Franta, Italia, Anglia si Suedia.
Distributia de produse Autodesk reprezenta activitatea principala a companiei A&C International, care a inregistrat un profit brut de circa 1 mil. euro, la o cifra de afaceri de 5 mil. euro in 2006. Pentru anul trecut, compania estima cresterea cu 40% a businessului, la 7 mil. euro. Dumitrescu a mai spus ca intentioneaza sa ramana activ pe acest segment de piata, pregatindu-se sa preia integral compania MaxCad, reseller al produselor Autodesk, la care detine momentan un pachet minoritar de actiuni (sub 1%).
El a precizat ca MaxCad apartine fratelui sau Mihail Dumitrescu, care este asociat cu Florin Balcu, fostul directorul de operatiuni al A&C International. Cristian Dumitrescu a mai spus ca Florin Balcu va prelua un pachet de 20% din MaxCad, asemenea si fostului director de vanzari al A&C International, Dana Truta. MaxCad a inregistrat in 2006 un profit de 178.550 de euro, la o cifra de afaceri de 1,75 mil. euro.
Dumitrescu a infiintat de asemenea compania MaxCad International, care se va ocupa de distributia in Europa a software-ului de proiectare de infrastructura rutiera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO