Business Hi-Tech

Distribuitorul local al antivirusului NOD32 se aşteaptă la o creştere de 10% a afacerilor

Autor: Adrian Seceleanu

14.09.2011, 00:00 125

Axel Soft IT Group, distribuitorul local al soluţiilor de securitate ESET - printre care se numără antivirusul NOD32, se aşteaptă la un avans de circa 10% al cifrei de afaceri anul acesta, comparativ cu nivelul de 2 mil. euro înregistrat în 2010, a declarat directorul de marketing al companiei, Cătălin Gligan.

Anul trecut, Axel Soft a avut un profit de aproximativ 360.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. 90% din businessul companiei este generat de vânzările de licenţe ESET. Gligan apreciază că valoarea pieţei locale de soluţii de securitate IT s-ar putea ridica anul acesta la circa 11 mil. euro.

"Raportat la declaraţii anterioare din piaţă, ne-am putea aştepta la o valoare de 11 mil. euro, o cifră aproximativă, ce poate varia în funcţie de nivelul segmentului soluţiilor de back-up." Compania slovacă ESET, cu venituri de 137 mil. euro în 2010, a lansat ieri, la nivel global, versiunea 5 a antivirusului NOD32 şi a suitei de securitate Smart Security.

Preţul unei licenţe NOD32 este 32 de euro, în timp ce Smart Security se ridică la 48 de euro. Principalii concurenţi ai ESET pe piaţa locală sunt Bitdefender, Kaspersky, Symantec (Norton) şi Trend Micro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO