Business Hi-Tech

Distribuitorul hartilor GPS iGO a vandut de 3,5 mil. euro in opt luni

Distribuitorul hartilor GPS iGO a vandut de 3,5 mil. euro in opt luni

Alexandru Munteanu, director de vanzari al GPS & More: In linii mari, estimarile se mentin aceleasi, cu o crestere a vanzarilor de PDA si PND si o mica scadere a estimarilor de harti vandute - circa 11.000 de harti si peste 16.500 de sisteme de navigatie

24.09.2007, 17:21 158

Compania GPS & More, distribuitor exclusiv pe piata locala al aplicatiei de navigare prin satelit (GPS) iGO, a inregistrat in primele opt luni ale acestui an venituri de 3,5 milioane de euro, egale cu cele inregistrate in intreg anul 2006.
Compania estima la inceputul acestui an afaceri de 5 mil. euro si vanzarea a 12.000 de harti digitale iGo si a circa 15.000 de sisteme de navigare - ultimele doua tinte fiind revizuite. "In linii mari, estimarile se mentin aceleasi, cu o crestere a vanzarilor de PDA (Portable Digital Assistant) si PND (Personal Navigation Device) si o mica scadere a estimarilor de harti vandute - circa 11.000 de harti si peste 16.500 de sisteme de navigatie", a declarat pentru ZF Alexandru Munteanu, director de vanzari al companiei.
Hartile iGO pot fi achizitionate separat sau impreuna cu un sistem dedicat de navigare (PNA - Personal Navigator Assistant sau PND) sau un computer de buzunar (PDA - Personal Digital Assistant). Sistemele PNA sau PND sunt mai ieftine, intrucat includ putine functii pe langa cele de navigare prin satelit. PDA-urile pot include, in schimb, si functii precum Bluetooth si pot rula si alte aplicatii pe langa cele GPS. Pretul unui echipament PND sau PNA porneste de la aproximativ 220 de euro (cu harti incluse). GPS&More este de la jumatatea acestui an si distribuitor exclusiv pe piata locala a sistemelor de navigatie produse de Amcor Group. "In conditiile in care batalia pe piata de navigatie devine tot mai dura, incercam sa aducem in piata fabricanti de talie mondiala din acest segment de activitate pentru a ne pastra pozitia de jucator activ in piata de navigatie GPS."
Oficialii companiei estimeaza ca noua versiune, tridimensionala (3D), a hartii iGO va fi lansata pe piata in luna noiembrie.
"Produsul va fi prezent in piata dupa spusele producatorului in luna noiembrie a acestui an. In acest moment, produsul se afla in faza testelor finale, producatorul dorindu-si ca lansarea sa se faca numai dupa ce testele efectuate vor fi 100% satisfacatoare", a declarat Munteanu.
El estimeaza, pe de alta parte, ca hartile incluse in produsul iGO vor ajunge in aproximativ doi ani la un nivel de detaliu (sosele si puncte de interes incorporate) peste aproximativ doi ani. "In acest moment, harta Greciei, de exemplu, a ajuns la 95%, Bulgaria la 30% si Turcia la 40% ca si acoperire. Aceste procente cresc din zi in zi deoarece la hartile acestor tari se lucreaza asiduu si probabil cartografierea lor, ca si cartografierea Romaniei, nu se va opri pana cand nu se va atinge procentajul de 100% ca in Europa de Vest. Estimam ca in cel mult doi ani hartile tarilor preferate ca destinatii de vacanta sa ajunga la un nivel de detaliu mai mult decat satisfacator."
Compania furnizeaza si o solutie de management al flotelor de masini, bazata pe web, care permite monitorizarea locatiei vehiculelor, dar si a altor parametri. "Am semnat contracte cu Elite Romania si K Tech Electronics (UltraPro Computers) si suntem in negocieri avansate cu o mare companie producatoare de beton pentru monitorizarea intregii flote. Numarul masinilor si valoarea contractelor nu le putem dezvalui", a spus Munteanu. GPS & More, companie cu actionari israelieni, a demarat operatiunile pe piata locala in decembrie 2005 cand a lansat pe piata locala prima harta digitala rutabila a Romaniei.
Principalul concurent pentru harta iGO este produsul realizat de compania Sheba Distribution, respectiv Atlasul Digital al Romaniei, R.O.A.D 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO