Business Hi-Tech

Disputa in living: iMac G5 concureaza Media Center-ul

05.12.2005, 18:39 30

Computerul iMac G5 al Apple, dotat cu o telecomanda si software special, vrea sa ia locul PC-ului cu sistemul de operare Media Center al Microsoft ca centru de divertisment digital in living-ul viitorului, scrie presa internationala.

Programul software instalat pe iMac G5, numit Front Row, este foarte similar cu sistemul Media Center si ofera utilizatorilor aproximativ aceleasi functii ca si PC-ul care a dominat pana acum living-ul. Practic, computerul Apple poate fi utilizat pentru a asculta muzica, pentru a urmari filme de pe DVD-uri sau pentru a vedea poze, iar cu telecomamda, utilizatorii pot sta comod in fotoliu si efectua toate comenzile de la distanta.

Cu toate acestea, acum cativa ani, executivii de la Apple sustineau ca un computer care sa fie utilizat ca centru de divertisment digital in living nu era in interesul lor si ca ar fi preferat mai degraba sa gaseasca o metoda de a combina intr-un echipament "functiile unui calculator cu cele ale unui prajitor de paine", aminteste CNN News.

"PC-ul cu sistem Media Center are destule defecte, iar utilizatorii considera ca una este sa te uiti la televizor in living si alta sa te uiti la PC", spunea pe atunci directorul executiv Apple, Steve Jobs. Acum insa se pare ca interesul companiei pentru un loc in living a crescut, iar computerul-prajitor nu a venit niciodata pe piata, scrie presa internationala. Numai ca iMac G5 nu are televiziune, problema fiind complet ignorata de companie. Tot ce poate face computerul in aceasta privinta este sa fie conectat la un televizor, iar tot ceea ce se petrece pe monitor sa fie urmarit de utilizatori pe ecranul mai mare al televizorului. Sau, utilizatorii mai au posibilitatea sa descarce de pe iTunes, magazinul online de continut audio si mai nou si video al Apple, seriale printre care "Neveste disperate" si "Naufragiatii" si sa le urmareasca pe computer.

Un mare avantaj al iMac G5 fata de PC-urile obisnuite este faptul ca ocupa mult mai putin spatiu in living, intreaga unitate centrala fiind incorporata in monitorul subtire cu ecran plat. Astfel, tot computerul consta in acest monitor, tastatura si noul mouse cu doua butoane, Mighty Mouse, al Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO