Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de software OVES Enterprise, afaceri de peste 10 milioane de euro în 2023, plus 43%. Mihai Filip, CEO: Luăm în calcul pentru 2024 şi atragerea unui partener strategic, sub forma unui fond de investiţii

Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.01.2024, 13:38 354

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software, a închis anul 2023 cu afaceri de peste 10 milioane de euro (cumulat, pe toate entităţile companiei, din cele 6 ţări în care este prezentă), înregistrând o creştere cu 43% faţă de anul precedent, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat.

„Deşi sub estimările iniţiale, am închis anul cu rezultate bune, ţinând cont de evoluţia industriei de IT din 2023, marcată de disponibilizări semnificative, falimente, reduceri de bugete alocate proiectelor IT sau amânarea acestora. Extinderea internaţională, noi proiecte complexe şi lansarea primelor noastre produse pe segmentul de drone ne-au asigurat un ritm accelerat de creştere în 2023”, a spus Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

În continuare, compania îşi propune să păstreze ritmul de investiţii în 2024 şi anunţă un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse şi pentru continuarea procesului de extindere internaţională.

„Luăm în calcul pentru 2024 şi atragerea unui partener strategic, sub forma unui fond de investiţii. Suntem în momentul în care simţim că trebuie să accelerăm dezvoltarea produselor proprii pe zona de cyber şi defense. Avem în prezent şapte astfel de produse, aflate în diverse stadii de dezvoltare, unele lansate deja, pe care vrem să le ducem la nivelul următor, alături de un partener extern”, a mai spus Mihai Filip.

De asemenea, OVES Enterprise va continua în 2024 procesul de extindere la nivel internaţional, printre ţările vizate fiind Belgia şi Canada.

Anul trecut, compania a deschis două noi birouri, unul la Washington DC (al doilea din SUA) şi unul la Oslo, în Norvegia, care deserveşte toată Europa de Nord, ce ar urma să genereze în 2024 circa 10% din cifra de afaceri a OVES Enterprise. Compania estimează că, în 2024, ponderea cea mai mare în cifra de afaceri, va fi generată de SUA şi UK, zone în care OVES Enterprise urmăreşte extinderea prezenţei, arată sursa citată anterior.

Totodată, şi România rămâne în centrul atenţiei companiei în 2024, planul OVES Enterprise fiind extinderea în sectorul public, unde vizează participarea la mai multe licitaţii pentru proiectele publice/guvernamentale.

Compania românească OVES Enterprise, care dezvoltă software şi produce drone, a fost înfiinţată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe şi sofisticate din punct de vedere tehnologic. Anul trecut, OVES Enterprise şi-a extins activitatea cu o nouă linie de business, axată pe producţia de drone.

În prezent, peste jumătate din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi big data. OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajaţi şi birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA şi Norvegia.

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO