Business Hi-Tech

Dezghet in high-tech-ul israelian

30.07.2003, 00:00 24

Investitiile in sectorul high-tech din Israel cresc pentru prima data in ultimele 18 luni,  arata un studiu citat de BBC News.
Potrivit firmei de consultanta PricewaterhouseCoopers, firmele tehnologice israeliene au primit 243 milioane de dolari din partea fondurilor de investitii cu capital de risc in perioada aprilie-iunie 2003. Cifra indica o crestere cu 70% fata de trimestrul anterior iar autorii studiului precizeaza ca investitiile au provenit in mare parte din surse externe.
In primele trei luni ale anului, investitiile straine in sectorul high-tech al Israelului se ridicau la numai 77 milioane de dolari. Fondurile primite din exterior in al doilea trimestru au fost de 158 mil. $.
Recesiunea care a afectat Israelul in ultimii trei ani, provocata atat de conditiile mondiale neprielnice dar si de conflictul regional, s-a resimtit pe deplin si in sectorul tehnologic, inainte unul dintre cele mai infloritoare din intreaga economie nationala.
Recordul investitiilor in industria high-tech din Israel, 1,03 mld. $, a fost inregistrat in ultimul trimestru al anului 2000. In primele trei luni ale lui 2003 s-a obtinut cel mai mic volum de fonduri pentru producatorii de tehnologii, in speta 143 mil. $.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO