Business Hi-Tech

Deutsche Telekom şi Orange vor face achiziţii în comun pentru economii de 1,3 mld. euro

Autor: Mediafax

18.04.2011, 23:35 104

Deutsche Telekom şi Orange au încheiat un acord preliminar,neangajant, de combinare a operaţiunilor de achiziţii deechipamente şi telefoane mobile într-un joint-venture care va fideţinut în mod egal şi care urmează să fie înfiinţat în trimestrulal patrulea al lui 2011, prin care sunt vizate economii de 1,3miliarde de euro. Activităţile care vor fi combinate reprezintăachiziţiile de echipamente pentru consumatori, echipamente dereţea, platforme de servicii şi, începând cu patru proiecte-pilot,infrastructura IT, se arată într-un comunicat transmis luni de celedouă companii de telecomunicaţii.

Termenii conveniţi în acordul anunţat luni vor sta la bazacontractelor finale care urmează să fie negociate. Deutsche Telekomşi Orange ţintesc prin acest joint-venture economii combinate de1,3 miliarde euro din costurile anuale de funcţionare pentru ambelegrupuri după trei ani de implementare, datorită armonizăriitehnologiei şi reducerii cheltuielilor. Astfel, economiile DeutscheTelekom după trei ani de implementare sunt estimate la peste 400milioane euro, iar pentru Orange la sub 900 milioane euro.

Joint-venture-ul va avea două unităţi operaţionale, la Bonn şila Paris, iar angajaţii celor două entităţi vor fi echipele care seocupă în prezent de aprovizionare şi achiziţionare la cele douăcompanii. Companiile anticipează că vor încheia un acord final înurmătoarele săptămâni, care va trebui apoi să primească avizulautorităţilor pentru concurenţă. Orange este prezent şi în România,unde ocupă poziţia de lider pe piaţa telecomunicaţiilor mobile dupănumărul de clienţi.

Deutsche Telekom este cel mai important acţionar al OTE Grecia,care controlează Romtelecom şi mai este prezent pe piaţa româneascăprin subsidiarele locale ale operatorului mobil Cosmote şiretailerului Germanos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO