Business Hi-Tech

Deloitte: Pandemia va accelera adoptarea telemedicinei, a căştilor pentru realitate digitală şi a soluţiilor de tip cloud. Consultaţiile video la medic vor creşte la 5% din totalul vizitelor la nivel mondial în 2021, faţă de 1% în 2019

Deloitte: Pandemia va accelera adoptarea telemedicinei, a...

Autor: Roxana Rosu

31.03.2021, 11:17 76

Procentul consultaţiilor video la medic va creşte la 5% din totalul vizitelor înregistrate la nivel mondial în 2021, faţă de aproximativ 1% în 2019, potrivit celei mai recente ediţii a raportului Deloitte Technology, Media and Telecommunications (TMT) Predictions, procent ce echivalează cu peste 400 de milioane de consultaţii video cu o valoare totală de aproximativ 25 de miliarde de dolari doar în cele 36 de ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

În plus, raportul estimează că piaţa axată exclusiv pe soluţiile pentru efectuarea vizitelor medicale virtuale va ajunge la 8 miliarde de dolari în acest an şi că vânzările de soluţii tehnologice de asistenţă medicală, precum soluţiile terapeutice şi de monitorizare, care includ produse de consum aprobate de medici, cum ar fi ceasurile inteligente, vor atinge peste 33 de miliarde de dolari în 2021, cu 20% mai mult faţă de 2019.

„În urmă cu un an, lumea se confrunta cu una dintre cele mai mari provocări ale istoriei moderne, care iniţial a încetinit producţia la nivel mondial şi a afectat piaţa globală. Ceea ce atunci a părut o încetare a activităţii, în realitate, a pregătit calea pentru accelerarea, în doar câteva luni, a proceselor care ar fi fost implementate în mod normal pe parcursul mai multor ani. În România, tendinţe precum telemedicina, un domeniu care are un nou cadru legislativ începând de la sfârşitul anului 2020 ce favorizează investiţiile, s-ar putea bucura de un succes şi mai mare decât cel de dinaintea pandemiei", a spus Andrei Ionescu, Partener Coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO