Business Hi-Tech

De la celularul de peste 1 kg, la smartphone-urile de astazi. Evolutia telefoanelor mobile din 1973 si pana in prezent

De la celularul de peste 1 kg, la smartphone-urile de astazi. Evolutia telefoanelor mobile din 1973 si pana in prezent

Autor: inCont.ro

06.11.2011, 12:06 853

Astazi, cand vrem un telefon mobil, ne gandim automat la Apple, Samsung sau HTC. Trebuie sa fie neaparat smartphone si il alegem in functie de memoria pe care o are si de cate lucruri putem face cu el. Telefonul mobil nu mai este demult doar un dispozitiv cu ajutorul caruia comunicam cu prietenii.

Trebuie sa fie cat mai subtire, cat mai usor, sa aiba ecran tactil si sa poata face cam aceleasi lucruri pe care le face si un computer. Cine isi mai aduce aminte de Motorola si de telefonul mobil care cantarea peste un kilogram? Sau cati dintre noi stiu ca primul celular a aparut in timpul razboiului din Vietnam?

Aparitia telefonului mobil a marcat inceputul unei revolutii in ceea ce priveste comunicatiile, iar aceste dipozitive ne-au transformat viata in ultimii ani.

Desi vorbim despre "atacul" telefoanelor mobile de 10-15 ani, poate parea surprinzator ca primul prototip de celular a aparut in urma cu 38 de ani, pe vremea cand trupele americane se retrageau din Vietnam. Cantarea peste un kilogram si arata ca o caramida cu butoane.

Abia dupa 10 ani, in 1983, Motorola a produs primul telefon mobil care s-a vandut in magazine, care cantarea mai putin de jumatate de kilogram si se comercializa la pretul de 3.500 de dolari. Citiţi mai mult despre istoria telefoanelor mobile pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO