Business Hi-Tech

De ce purta Jobs bluza neagra si blugi

De ce purta Jobs bluza neagra si pantaloni de blugi

Autor: inCont.ro

13.10.2011, 10:45 3967

Bluza neagra a lui Steve Jobs si pantalonii de blugi care au facut parte din vestimentatia tip"uniforma" a lui Steve Jobs a fost inspirata de muncitorii Sony, afirma Walter Isaacson, cel a redactat biografia cofondatorului Apple, scrie Business Insider, citat de InCont.

La inceputul anilor '80, Jobs a vizita o fabrica Sony si a observat ca toti angajatii purtau aceeasi uniforma. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, multi japonezi nu aveau haine asa ca Sony le-a oferit cateva produse. In timp, fiecare companie si-a dezvoltat propriile uniforme.
Reintors in America, Jobs a crezut ca poate face acelasi lucru pentru angajatii sai. L-a angajat chiar pe designerul Issey Miyake sa creeze uniformele angajatilor Apple - o geaca din nylon care putea fi transformata in vesta. O mare greseala spune Isaacson si asta pentru ca angajatii au urat ideea.

Mai mult despre:

Jobs, un vizionar nemilos, care controla tot şi nu avea încredere în nimeni

Eşecurile dictatorului genial Steve Jobs

Care a fost una dintre cele mai mari calităţi ale lui Steve Jobs

In timp, cofondatorul Apple s-a imprietenit cu Miyake si il vizita des. Asa ca s-a gandit ca ar putea avea chiar el haine tip uniforma. Asa ca i-a cerut designerului sa-i creeze bluzele negre cu guler care ii placeau, spune Walter Isaacson, care poveste ca Jobs i-a aratat un dulap plin cu astfel de bluze. De-a lungul anilor, Jobs a aparut la conferinte cu o pereche de blugi (Levis - 58 dolari) si un pulover de culoare inchis (Carhatt - 28 dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO