Business Hi-Tech

De ce e mai bun iPad Mini decât precedentul iPad

Trei argumente pentru care iPad Mini e mai bun decât predecesorul său

Autor: Radu Racu

30.12.2012, 13:54 1569

Pe o piaţă a tabletelor dominată în cei trei ani de existenţă de diagonala de 9,7 inci, noul model micşorat iPad Mini lansat în cel de-al treilea trimestru al acesteui an, inclusiv pe piaţa românească, reiterează citatul preferat al americanilor, "less is more" şi pare să dicteze din nou trendul pe segmentul de gadgeturi pe care Steve Jobs l-a inventat.

Primul argument îl reprezintă fără îndoială dimensiunile, nu doar diagonala de 7,9 inci pe care a speculat-o presa şi bloggerii pentru că a fost contrară crezului lui Steve Jobs, ci şi lungime de doar 20 de centimetri, lăţimea de 13,4 centimetri, grosimea de doar 7 milimetri şi o greutate de doar 308 grame. La aceste specificaţii iPad mini este mai mic şi mai finisat decât un caiet de dictando pentru clasele 1-4, pe care cei mai mulţi dintre noi îl îndesau în buzunarul unei geci mari de iarnă. O îmbunătăţire concretă la capitolul desgin o reprezintă şi marginile mai subţiri de pe lungime, un detaliu care asigură un câmp de vizibilitate mai mare. Prin comparaţie, latrurile groase de la rivalii de 7 inci de la Samsung sau Google Nexus par nişte rame foto învechite şi amintesc de designul primelor televizoare LCD, înainte de subţierea ramelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO