Business Hi-Tech

Dan Vîrtopeanu: Achiziţia Instagram e un cec în alb pentru dezvoltatorii de soft pentru telefonul mobil

Dan Vîrtopeanu: Achiziţia Instagram e un cec în alb pentru dezvoltatorii de aplicaţii pentru telefonul mobil

Dan Vîrtopeanu, fost director general al Voxline Communication, este în prezent consultant în mobile marketing şi plăţi mobile

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

10.04.2012, 23:17 203

Achiziţia de către Facebook a Instagram - o aplicaţie de partajare a imaginilor pentru telefonul mobil cu 30 de milioane de utilizatori - reprezintă un cec în alb pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi va genera schimbări pe piaţă, estimează Dan Vîrtopeanu, fost director general al Voxline Communication, care în prezent este consultant în mobile marketing şi plăţi mobile.

"Acum, după anunţul Facebook de a cumpăra Instagram pentru un miliard de dolari, lucrurile capătă o altă perspectivă. Banii din aplicaţiile pentru mobil se făceau în special în zona de business, şi mai puţin cea a clienţilor care le descarcă. Iată că şi exitul devine o opţiune serioasă de a face bani din aplicaţii pentru mobil în condiţiile în care Instagram nu a generat venituri - aplicaţia a fost distribuită gratuit", scrie Dan Vîrtopeanu pe blog.

"Consecinţa tranzacţiei este că dezvoltatorii de aplicaţii pentru telefonul mobil primesc un cec în alb . Fondurile de investiţii vor spera tot mai mult că pot da lovitura cu o aplicaţie pentru telefonul mobil, programatorii vor migra tot mai mult către acest domeniu, iar antreprenorii vor lua tot mai mult în calcul această opţiune (cel care a dezvoltat Instagram nu are pregătire tehnică, ci de marketing). E prematur să discutăm de un app bubble în condiţiile în care potenţialul de creştere al utilizatorilor de smartphone şi de aplicaţii pentru telefonul mobil este imens."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO