Business Hi-Tech

Cum va arăta piaţa de telecom cu 3 jucători mari în loc de 5

Cum va arăta piaţa de telecom cu 3 jucători mari în...

Autor: Adrian Seceleanu

06.07.2019, 16:00 14753

Integrarea UPC de către Vodafone şi achiziţia companiilor din grupul Telekom de către Orange şi RCS&RDS ar deschide calea spre o luptă între cei trei giganţi în 5G şi oferte fix-mobil.

Achiziţia diviziei fixe a Telekom de către Orange - li­de­rul pieţei de telefonie mobilă - şi a diviziei de comu­nicaţii mo­bile de către RCS&RDS - compania de cablu care do­mi­nă pieţele de televiziune şi net fix, cel mai probabil sce­na­riu după care se va consuma exitul grupului german Deutsche Telekom din România, ar duce, alături de tran­zacţia Vodafone / UPC la formarea a trei mari grupuri care se vor putea concura puternic între ele în dezvoltarea tehnologiei 5G, dar şi pe noul teren de luptă din industrie: pachetele de servicii fix-mobil.

Orange ar câştiga accesul dorit la segmentul fix şi ar de­veni un jucător semnificativ pe piaţa de servicii TV cu aproape 2 milioane de clienţi cu afaceri care ar putea ajunge la 1,8 mld. euro anual, dar având de rezolvat problemele rămase în urma indeciziei fostelor echipe de conducere ale Romtelecom / Telekom Fix de a trece de la cupru la fibră optică.

RCS&RDS / Digi ar ajunge la un număr de aproximativ 8 milioane de clienţi pe telefonie mobilă şi ar avea acces la un spectru radio şi o reţea care i-ar permite companiei să atace şi mai dur, de pe o poziţie mai bună Orange şi Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO