Business Hi-Tech

Cum este cumparat internetul: BP achizitioneaza termenul de cautare "oil spill" ("deversare de petrol") de la Google

Cum este cumparat internetul: BP achizitioneaza termenul de cautare "oil spill" ("deversare de petrol") de la Google
09.06.2010, 18:11 48

BP a achizitionat termeni de cautare precum "oil spill" de lamotoare de cautare precum Google, pentru a directiona utilizatoriiinternetului catre site-ul companiei, scrie Reuters.

Un purtator de cuvant al BP a anuntat ca site-ul companiei va fiprintre primele rezultate oferite de motoarele de cautare latermeni precum "oil spill", "volunteer" si "claims".

BP nu a mentionat la cat se ridica suma alocata dar presedinteleamerican Barack Obama a criticat puternic compania pentru ca acheltuit 50 milioane de dolari pentru clipuri TV in care isi"spala" imaginea puternic afectata de deversarea de petrol dinGolful Mexic.

BP a justificat aceste cheltuieli afirmand ca doreste sa ajuteoamenii care incearca sa afle mai multe despre BP direct de pesite-ul companiei, si nu prin alte site-uri.

"Stim ca oamenii cauta acesti termeni pe site-ul nostru siincercam doar sa ii ajutam sa ajunga mai repede la noi", a spuspurtatorul de cuvant al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO