Business Internaţional

Obama ataca usturator petrolistii de la BP: "Vreau sa stiu pe cine trebuie sa iau la suturi"

Obama ataca usturator petrolistii de la BP: "Vreau sa stiu pe cine trebuie sa iau la suturi"
09.06.2010, 12:39 15

Actiunile British Petroleum (BP) au continuat sa scada, cumulandun declin de 38% de la accidentul platformei petroliere din GolfulMexic, in luna aprilie, evolutia fiind alimentata ieri dedeclaratiile presedintelui american Barack Obama, care a lansat incadrul unui interviu un atac virulent impotriva companiei,mentionand ca vrea sa stie pe cine "sa ia la suturi", scrieFinancial Times.

Intr-un interviu pentru postul american de televiziune NBC, incare a fost intrebat despre unele comentarii pe care CEO-ul BP,Tony Hayward le-a facut imediat dupa dezastru, ca "imi vreau viatainapoi" si ca Golful este "un ocean mare" iar efectele vor fimodeste, Obama a declarat ca directorul ar fi fost concediatimediat daca ar fi fost in subordinea lui.

De cealalta parte, mai multi investitori au fost ingrijorat cagrupul petrolier va ceda presiunilor gvernamentale si va taiadividendele anul acesta. Cu toate acestea, majoritatea actionarilorgrupului l-au sustinut pe Hayward. "Daca-l dam afara acum nurezolvam nimic in fata opiniei publice si nici nu scapam decriticile presedintelui Obama", a declarat unul dintreactionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO