Business Hi-Tech

Cristina Apahideanu, Chief Consulting Officer, Enterteq: Băncile şi investitorii vor cere companiilor să demonstreze că sunt sustenabile şi că respectă anumite principii de etică în business atunci când vin să ceară finanţare

Conferinţă Sustenabilitate şi Software.

Cristina Apahideanu, Chief Consulting Officer, Enterteq

Cristina Apahideanu, Chief Consulting Officer, Enterteq

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.11.2023, 11:23 59

Companiile care vor vrea să ridice finanţare de la investitori, fonduri de investiţii sau bănci vor fi nevoite să se pregătească în ceea ce priveşte implementarea politicilor de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) pentru a putea demonstra că respectă principiile de sustenabilitate şi că sunt prietenoase cu mediul, a spus Cristina Apahideanu, Chief Consulting Officer în cadrul companiei Enterteq.

„Orice bancă sau investitor care va vrea să finanţeze un business va cere acelui business să demonstreze că este sustenabile  şi că respectă anumite principii de etică în business şi principii legate de drepturile omului. Indiferent că eşti companie mică, mijlocie sau mare trebuie să fii pregătită pentru această raportare”, a spus Cristina Apahideanu în cadrul conferinţei Sustenabilitate şi Software, organizată de compania Enterteq.

 

Ce a mai spus Cristina Apahideanu în cadrul evenimentului

Datele trebuie să fie instrumente care să aducă cunoaştere şi informaţie, iar managerii şi decidenţii din cadrul companiilor să poată să se ajute de ele pentru a lua decizii. Principala problemă a companiilor vine din faptul că au nevoie de volume mari de date primare pentru a putea face o astfel de raportare a emisiilor, date nestandardizate şi care sunt greu de capturat. Problema datelor este cea care trebuie rezovată.

Companiile devin repsonsabile şi pentru o proporţie a amprentei de carbon a companiilor cu care lucrează, a partenerilor. Iar asta înseamnă că trebuie să colaboreze şi să caute soluţii împreună. Astfel, companiile au nevoie de sisteme digitale pentru a face faţă la volumul mare de date, toată lumea trebuie integrată pe aceeaşi platformă pentru a putea schimba date şi informaţii în timp real.

În platforma G.U.E.S. (Green Upstream Engagement Solution) folosim AI pentru problema datelor şi pentru aputea să le găsim şi să le colectăm mai uşor, să le monitorizăm, să le validăm, să le investigăm.

Principalele avantaje ale platformei sunt reprezentate de o arhitectură de date complexă – tocmai pentru că avem un volum mare de date -, de partea de conformitate – ajutăm companiile să îndeplinească cerinţele CSRD -, colectare şi validare şi integrarea partenerilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO