Business Hi-Tech

Cristian Munteanu, Early Game Ventures: 2023 este un an în care nu toate fondurile noi şi start-up-urile vor reuşi să strângă bani de pe piaţă

Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures: România este ţara din CEE către care se îndreaptă cea mai mare parte din atenţia investitorilor.

Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures: România este ţara din CEE către care se îndreaptă cea mai mare parte din atenţia investitorilor.

Autor: Adrian Seceleanu

18.04.2023, 11:00 206

„Prăbuşirea SVB şi cataclismele din sistemul bancar au făcut ca investitorii să se concentreze asupra portofoliilor proprii în dauna investiţiilor noi“.

Competiţia „dură“ pentru a obţine finanţare în care se află simultan şi noi fonduri de investiţii şi start-up-uri nu va avea doar câştigători în condiţiile în care contextul economic este unul plin de provocări în care cei care dispun de bani au devenit foarte atenţi cu plasamentele pe care le fac, este de părere Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures (EGV), unul dintre cele mai active fonduri de investiţii în start-up-uri tech de pe piaţa locală, după ce a participat recent la un eveniment dedicat industriei de venture capital din regiune (CEE VC Summit, Varşovia).

„Zilele trecute a avut loc la Varşovia a doua ediţie a CEE VC Summit, întâlnirea managerilor de fonduri de capital de risc din Europa Centrală şi de Est. Câteva idei principale de la această ediţie care a reunit 250 de participanţi repre­zentând aproape 150 de fonduri de investiţii: investitorii instituţionali au o abordare prudentă în contextul macroeconomic actual. Lucrurile nu s-au aşezat încă după perioada de pandemie iar prăbuşirea SVB şi cataclismele din sistemul bancar au făcut ca investitorii să se concentreze asupra portofoliilor proprii în dauna investiţiilor noi“, a spus pentru ZF Cristian Munteanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO