Business Hi-Tech

Cresc incasarile producatorilor de ecrane LCD

30.03.2004, 00:00 22

Piata ecranelor cu cristale lichide (LCD) aproape se dubleaza ca valoare pana in 2007, datorita cererii crecande de televizoare si echipamente electronice, se arata intr-un studiu realizat de IDC.
Astfel, incasarile producatorilor de ecrane LCD ar putea ajunge la nivel mondial la 42 miliarde de dolari peste trei ani, fata de 24 de miliarde de dolari pe 2003. Anul acesta se va inregistra o crestere a incasarilor de peste 50%, nivelul total al pietei fiind estimat la 37 de miliarde de dolari.
"Veniturile din segmentul ecranelor LCD pentru televizoare vor creste intr-un ritm atat de puternic incat vor depasi veniturile din segmentul ecranelor pentru notebook-uri incepand din 2005", a afirmat un analist IDC. Industria va inregistra o expansiune spectaculoasa o data cu scaderea preturilor, fenoment resimtit serios in ultimii ani.
Marii producatori din domeniu au anuntat planuri de investitii puternice pentru urmatorii ani, pregatind noi linii de productie care sa tina pasul cu cererea. LG.Philips LCD, cel mai mare producator de ecrane LCD din lume, a anuntat in martie ca va investi 22 miliarde de dolari in urmatorii zece ani pentru noi centre de cercetare si noi fabrici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO