Business Hi-Tech

Creative Fabrica, un start-up cu sediul în Amsterdam cofondat de o româncă, a ridicat o finanţare de 61 mil. dolari

Creative Fabrica, un start-up cu sediul în Amsterdam...

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.01.2023, 00:05 600

Start-up-ul Creative Fabrica, cu sediul în Amsterdam, care a dezvoltat un marketplace pentru fişiere digitale, care integrează diverse instrumente ce folosesc inteligenţa artificială (AI), fonturi şi elemente grafice, cofondat de românca Anca Ştefan şi antreprenorul olandez Roemie Hillenaar, a ridicat o finanţare în valoare de 61 milioane de dolari, scrie publicaţia Sifted.

Runda de finanţare a fost condusă de Alven, un VC francez, alături de fondul de investiţii american LionTree, VC-ul britanic Triple Point şi investitorii existenţi ai start-up-ului. „Ne-am concentrat întotdeauna pe dezvoltarea de conţinut şi instrumente accesibile, uşor de utilizat şi pe a oferi o gamă foarte largă, dincolo de graficele standard, cum ar fi fonturi, şi elemente grafice”, a spus Roemie Hillenaar, CEO-ul start-up-ului Creative Fabrica. Finanţarea va susţine creşterea echipei şi dezvoltarea şi crearea de noi instrumente creative care să utilizeze inteligenţa artificială, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO