Business Hi-Tech

Creative concureaza Apple pe segmentul video

13.12.2005, 19:46 14

Producatorul de echipamente digitale Creative Technology a lansat un nou player de muzica digitala, Zen Vision: M, care sa atace in mod direct iPod Video al Apple, scrie CNN News.

Creative a declarat razboi rivalului Apple acum un an si jumatate, dar nu a venit cu produse care sa concureze direct playerele Apple. "Zen Vision: M este playerul de muzica digitala de ultima generatie, capabil sa redea clipuri video la o calitate de patru ori mai mare decat iPod Video", a precizat Sim Wong Hoo, director executiv al Creative Technology. Playerul are hard de 30 GB si este foarte similar cu cel al Apple, atat ca forma, cat si ca dimensiune. "Am incercat insa sa evitam sa facem playerul foarte mic, pentru ca cu cat este mai mic playerul, cu atat calitatea este mai slaba", a explicat Sim Wong Hoo.

Zen Vision: M dispune de cateva functii in plus decat playerul iPod Video. Spre exemplu, are un ecran color imbunatatit, radio si microfon incorporat. Noul player se va vinde pe piata la pretul de 350 de dolari (295 de euro). Creative nu a reusit pana acum sa doboare suprematia Apple pe piata playerelor de muzica digitala, insa pentru a reusi acest lucru a adoptat o noua strate-gie prin care sa scada preturile playerelor, sa investeasca mai mult in publicitate si sa incheie contracte mai avantajoase de ambele parti cu distribuitorii de produse, scrie CNN News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO