Business Hi-Tech

Cosmote si-a adus director comercial din Bulgaria care sa coordoneze lansarea 3G

Cosmote si-a adus director comercial din Bulgaria care sa coordoneze lansarea 3G

Panos Makris va raspunde de vanzarile unui grup de companii cu un business anual de aproximativ 600 mil. euro

18.02.2010, 23:25 80

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, si-aschimbat structura de top management pentru a face loc unuidirector comercial - post in care a fost numit Panos Makris, unmanager cu experienta de 17 ani in marketing si vanzari inindustria de bunuri de larg consum.
El va coordona diviziile vanzari si relatii cu clientii, marketingsi comunicare si distributie nu doar pentru Cosmote, ci si pentruGermanos - cel mai mare retailer telecom din Romania. In total,Makris va coordona operatiunile comerciale pentru un grup de firmecu un rulaj anual de aproximativ 600 de milioane de euro - devenindastfel unul dintre cei mai importanti manageri din Romania.
Makris a lucrat anterior pentru Procter&Gamble, Vivartia siNikas. Inainte de a se alatura Cosmote Romania, Makris a fostdirector pentru operatiunile internationale ale Nikas, cu sediul inBulgaria. De profesie inginer, Makris este absolvent alUniversitatii Politehnice din Atena.
Noul manager al Cosmote are misiunea dificila de a coordonaintegrarea ofertelor comerciale ale Zapp, operator cumparat anultrecut de Cosmote, si de lansare a serviciilor 3G de catre operatorin contextul unei economii in recesiune si al unei piete extrem decompetitive, cu rivali puternici (Orange, Vodafone) sau cu preturiagresive (RCS&RDS).
Makris spune, de altfel, ca 3G-ul va fi o prioritate a mandatuluisau. "Asa cum am anuntat anterior, prioritar pentru noi in acest aneste sa lansam serviciile 3G, si, in acelasi timp, sa asiguram incontinuare dezvoltarea companiei, avand in vedere contextuleconomic actual", a declarat pentru ZF Panos Makris.
"Competitia de pe piata de telecomunicatii din Romania este foartestransa (...) Acum suntem in pozitia de a concura cu aceleasi armeca si ceilalti jucatori de pe piata si cred (...) ca vom castigalupta pe multe segmente."
Cosmote avea la sfarsitul lunii septembrie 2009 6,6 milioane declienti si inregistrase venituri de 310,5 milioane de euro.Germanos, cel mai mare retailer GSM de pe piata, are anual venituride peste 100 mil. euro si o retea nationala de 250 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO