Business Hi-Tech

Cosmin Vladimirescu, country manager, Mastercard: România a ajuns pe locul zece în lume după rata de adopţie a plăţilor contactless

Cosmin Vladimirescu, country manager, Mastercard:...

Autor: Adrian Seceleanu

30.10.2018, 00:07 666

Mai multe bănci şi comercianţi locali discută cu Mastercard posibilitatea de a implementa asistenţi virtuali care să integreze şi funcţia de plăţi online şi cu care clienţii să poată discuta direct din aplicaţii precum Facebook Messenger.

România a ajuns pe locul zece la nivel global din punctul de ve­dere al ratei de adopţie a plă­ţilor contactless cu carduri ban­care, iar în primele opt luni din acest an numărul de tranzacţii a crescut de peste două ori, păstrând ritmul susţinut din anii anteriori.

„România a ajuns pe locul zece în lume la rata de adopţie a plăţilor contact­less. Aceasta este o tehnologie adusă în România de Mastercard în 2008. Am investit foarte mult în tehnologie, şi nu doar bani, ci şi know-how, educaţie, discuţii cu acceptatorii, retailerii şi i-am convins că acesta este modul cel mai eficient de plată“, a declarat în ca­drul unei întâlniri cu media Cosmin Vla­di­mi­rescu, country manager al MasterCard Ro­mânia, în cadrul eve­nimentului Master­card Technology Summit organizat de com­pa­nie la Bu­cureşti pentru a prezenta cele mai noi tehnologii de plată dezvoltate de com­panie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO