Business Hi-Tech

Copiii cu vârste între 10-14 ani, pasionaţi de animaţie şi programare, sunt aşteptaţi în cadrul celei de-a X-a ediţie a programului SuperCoders. Peste 4.500 de copii au dobândit competenţe digitale în cadrul programului lansat de Orange România în 2014

Copiii cu vârste între 10-14 ani, pasionaţi de...
12.10.2023, 18:43 50

Copiii cu vârste între 10-14 ani, pasionaţi de animaţie şi programare, sunt aşteptaţi în cadrul celei de-a X-a ediţie a programului SuperCoders, anunţă Fundaţia Orange România care s-a alăturat programului anul trecut. Peste 4.500 de copii au dobândit competenţe digitale în cadrul programului lansat de Orange România în 2014, au transmis reprezentanţii companiei.

„Fundaţia Orange are ca principal obiectiv promovarea educaţiei digitale (...), iar acesta este şi motivul pentru care anul trecut ne-am alăturat cu entuziasm programului SuperCoders. Am dorit să ducem acest proiect mai aproape de comunitatea construită în cadrul programelor Fundaţiei – Digitaliada şi Orange Digital Center. În şcolile Digitaliada, elevii şi profesorii utilizează în procesul educaţional conţinut digital, astfel a fost un demers firesc să ne alăturăm Orange şi să sprijinim pasiunea copiilor pentru tehnologie. Vom continua să scriem povestea SuperCoders, vom continua să investim în dezvoltarea creativităţii tinerilor prin joacă şi îi vom ajută să dobândească abilităţile necesare pentru a face din tehnologie un instrument care să-i ajute în parcursul profesional”, a spus Ovidiu Ana, Director Executiv Fundaţia Orange.  

Programul SuperCoders se desfăşoară anul acesta în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024 şi cuprinde trei etape: Caravana, cu ateliere de programare în Scratch, care se vor desfăşura atât în sediul Orange Digital Center, cât şi în şcolile care fac parte din programul Digitaliada, dar şi online, Competiţia naţională şi Academia de robotică la care vor participa copiii cu cele mai bune 50 de animaţii, au mai transmis reprezentanţii Orange România.

Etapele celei de-a X-a ediţie a programului SuperCoders

Prima etapă a programului - Caravana, se va desfăşura în perioada octombrie-noiembrie 2023. O serie de ateliere online, în care trainerii Simplon România vor explica pas cu pas bazele programării în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii.

„Creatoarea de conţinut Karinul va susţine o demonstraţie live, în care va arăta cum se poate realiza o animaţie în SuperCoders. Atelierele vor fi transmise pe canalul de Youtube Fundaţia Orange. Continuând modelul început anul trecut, şi în cadrul ediţiei 2023, caravana SuperCoders va ajunge în şcolile din programul Digitaliada, de data aceasta la Bistriţa şi Suceava, iar profesori din 30 de şcoli vor participa online la sesiuni speciale de perfecţionare în Scratch”, au spus reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, noutatea pe care o aduce SuperCoders este reprezentată de organizarea a patru ateliere în Bucureşti, în cel mai amplu hub de educaţie digitală, Orange Digital Center lansat anul acesta de Fundaţia Orange. Aceste ateliere sunt dedicate atât elevilor din şcolile Digitaliada cât şi copiilor care provin din medii vulnerabile, care trebuie să beneficieze de şanse egale prin acces la tehnologie.

 „Viziunea noastră, consolidată prin parteneriatul cu Orange şi acum cu Fundaţia Orange, este de a oferi acces la educaţia digitală pentru toţi. Pasiunea pentru tehnologie şi educaţie ne uneşte în demersul de a modela viitorul digital al generaţiilor viitoare şi de a pune la dispoziţia profesorilor resurse şi instrumente necesare în acest proces educaţional. Mentorii echipei Simplon sunt dedicaţi să ofere ateliere personalizate, concepute pentru a fi integrate în curriculum-ul şcolar actual”, a spus Ioana Rusu, Director Simplon România.

Cea de-a doua etapă - Competiţia Naţională SuperCoders este cea în care copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. Astfel, cu ajutorul imaginaţiei şi în baza informaţiilor pe care le-au primit în cadrul atelierelor Scratch, participanţii trebuie să îl ajute pe supereroul Coder, să ducă la bun sfârşit o nouă misiune, aceea de a găsi cea mai avansată formă de educaţie digitală pe care să o aducă pe Terra, conform sursei citate.

„Premiile ediţiei aniversare sunt reprezentate de 50 de locuri în Academia SuperCoders, precum şi tablete iPad şi căşti Apple AirPods.”

Ultima etapă a programului SuperCoders, Academia online este cea în care timp de 12 săptămâni copiii vor intra într-un modul avansat de robotică şi electronică, desfăşurat exclusiv online.

„Îndrumaţi de trainerii Simplon România, participanţii vor învăţa principii fundamentale de robotică, electronică şi programare folosind kitul Arduino. Vor porni de la construirea primelor lor circuite şi programe simple, vor trece prin noţiuni despre motoare, senzori, comunicare serială, până la codarea şi implementarea diverselor funcţii, prin lucru individual, dar şi colaborativ.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO