Business Hi-Tech

Copiii peste 13 ani îşi pot face de acum profiluri pe LinkedIn

Copiii peste 13 ani îşi pot face de acum profiluri pe...

Autor: Ioana Nita

20.08.2013, 21:43 210

Reţeaua de socializare profesională LinkedIn va permite şi persoanelor sub 18 ani din SUA să îşi deschidă conturi începând cu 12 septembrie, scrie BBC. Începând cu vârsta de 13 ani, copiii îşi vor putea face conturi pe LinkedIn, profilurile acestora urmând să aibă setări specifice pentru ca informaţiile personale să nu fie vizibile public. Decizia vine după ce compania americană a lansat paginile destinate universităţilor, prin care le permite acestora să îşi creeze profiluri pe LikedIn.

„Paginile destinate universităţilor îi vor ajuta pe elevi să îşi aleagă colegiul pe care îl vor urma, aceasta fiind prima decizie importantă din viaţa lor”, se arată în postarea Christinei Allen, şefa diviziei LinkedIn destinate universităţilor, de pe blogul personal. Universitatea New York, Universitatea Michigan şi institutul francez de administrare a afacerilor Insead şi-au deschis deja conturi pe LinkedIn. Copiii vor putea astfel să aibă două profiluri diferite, unul pentru angajatori şi unul pentru prieteni şi familie, precum cel de pe Facebook, a menţionat Bernie Hogan de la Oxford Internet Institute. „Nu sunt de acord cu faptul că angajatorii vizualizează paginile de profil de pe Facebook atunci când selectează candidaţii. Riscul discriminării este foarte mare”, a spus Hogan. În prezent reţeaua profesională de socializare are 238 de milioane de membri, dublu faţă de jumătatea anului 2011, iar în România LinkedIn are 1,1 milioane de utilizatori.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO