Business Hi-Tech

Companiile vor investi in IT cu 23% mai mult in acest an

20.06.2007, 18:34 12

Investitiile IT ale companiilor vor inregistra in 2007 o crestere medie de 23%, comparativ cu anul precedent, potrivit unui studiu realizat de asociatia CIO Council.
"Studiul se bazeaza pe raspunsurile date de 25 de directori IT ai celor mai mari companii din tara, care administreaza cumulat un buget IT de 270 mil. euro, iar veniturile insumate depasesc 15 mld. euro", a afirmat Felix Enescu, presedintele CIO Council.
CIO Council Romania este o asociatie industriala care reprezinta interesele clientilor IT corporate. Printre membrii sai se numara directorii IT ai companiilor British American Tobacco, Alro, Raiffeisen Bank, Rompetrol. Potrivit studiului, prioritatile tehnologice din acest an vor fi reprezentate de aplicatiile de tip "business intelligence" - ERP (Enterprise Resource Planning) si CRM (Customer Relationship Management).
Enescu este de parere ca ritmul accelerat de crestere al investitiilor IT din Romania poate fi atribuit devoltarii extensive a firmelor, dar si faptului ca tot mai multe realizeaza importanta sectorului IT in activitatea unei firme. Studiul releva ca anul trecut 85% din firme isi propuneau sa creasca mai rapid decat piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO