Business Hi-Tech

Compania TARA Interactive dezvoltă o soluţie pentru sistemul de sănătate din SUA

Vlad Lepădatu, managing partner în cadrul TARA Interactive

Vlad Lepădatu, managing partner în cadrul TARA Interactive

Autor: Ioana Nita

14.06.2023, 00:04 139

Compania locală TARA Interactive, specializată în dezvoltare software, lucrează în prezent la o aplicaţie pentru sistemul de sănătate din SUA care va oferi acces securizat la datele medicale ale pacienţilor.

Soluţia, numită MedicalVault, este dezvoltată pe baza tehnologiei blockchain, folosită şi pentru monedele virtuale, iar prima fază a proiectului va fi finalizată în luna august a acestui an. „Un proiect de nivel mediu ca şi complexitate, din perspectiva tehnică, dar foarte important pentru viitorul sistemelor de sănătate din întreaga lume, MedicalVault este o noutate în zona medicală în ceea ce priveşte protecţia datelor personale. Tehnologia folosită este blockchain, care asigură o foarte bună protecţie a datelor, în care avem competenţe ridicate datorită portofoliului nostru de dezvoltare software în zona de securitate. Suntem încrezători că aplicaţia MedicalVault va revoluţiona modul în care pacienţii vor partaja informaţiile lor medicale în cel mai sigur mod cu putinţă, anticipând momentul în care accesul la datele medicale personale se va face mai ales în format digital. Acest mod de protejare a datelor este util nu numai pentru zona medicală, ci şi în alte industrii unde protecţia datelor personale şi nu numai este de mare importanţă“, a spus Vlad Lepădatu, managing partner în cadrul TARA Interactive. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO