Business Hi-Tech

Compania românească Net Communications Systems estimează afaceri de 1,5 mil. euro în 2023, vizând o creştere de 30%. „Cred că toate soluţiile legate de cloud vor avea succes în perioada următoare”

Florin Scarlat, CEO şi fondator al Net Communications Systems

Florin Scarlat, CEO şi fondator al Net Communications Systems

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.03.2023, 11:36 90

Net Communications Systems, companie de IT care a luat naştere în primul an de pandemie, mai exact în 2020, a închis anul 2022 cu afaceri de 1,2 milioane de euro, înregistrând o creştere de peste 70% comparativ cu anul precedent, iar pentru finalul anului în curs estimează o creştere de 30% a cifrei de afaceri, până la 1,56 milioane de euro, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„În 2022 am avut foarte multe proiecte de migrare a datelor din structuri locale către M365. Consider că acest trend va continua şi în 2023 deoarece pe lângă suita de aplicaţii de lucru care oferă pachetul M365, partea de licenţiere a suitei office a fost şi va fi un factor decisiv. Cred că toate soluţiile legate de cloud vor avea succes în perioada următoare. Un alt serviciu cu potenţial de creştere este securizarea reţelelor în contextul în care atacurile informatice au crescut foarte mult în ultima perioadă”, a spus Florin Scarlat, CEO şi fondator al Net Communications Systems.

El a adăugat că în principal, creşterea înregistrată de Net Communications în 2022 a venit din două direcţii: primul pilon de creştere este legat de soluţiile oferite clienţilor pe partea de digitizare a serviciilor,  iar al doilea este reprezentat de vânzările de echipamente sau soluţii cloud.

„Consider că acest trend continuă şi în 2023 mai ales în prima parte a anului prin proiectele de digitizare PNRR. În prezent, avem foarte multe cereri de oferte de echipamente şi soluţii IT pentru digitizare care vor fi incluse în proiectele depuse de beneficiari. Un alt factor important este cererea pentru servicii de backup şi de siguranţa datelor. Tot mai multe companii doresc să-şi facă backup în cloud deşi au soluţii implementate local pentru a avea siguranţa datelor în cazul unui dezastru”, a mai spus Florin Scarlat.

De asemenea, în topul soluţiilor implementate de Net Communications System în ultimele 12 luni se află implementarea M365, soluţie care a înregistrat o creştere de 30-40% faţă de anul 2021. Pe lângă acest tip de implementări, pentru companiile mici au crescut serviciile de migrare a aplicaţiilor în cloud.

În continuare, unul din factorii care va influenţa creşterea companiei în 2023 se bazează pe oportunitatea fondurilor disponibile pentru digitalizare prin planul PNRR, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„Noile finanţări  vor genera o creştere a numărului managerilor şi antreprenorilor care îşi digitizează activitatea de business. De asemenea, complementar soluţiilor de digitizare, achiziţiile de soluţii şi echipamente vor avea o pondere însemnată în cifra de afaceri a companiei Net Communications Systems în anul 2023. Alt factor este legat de creşterea generală a tarifelor la utilităţi. Astfel, devine mai eficient economic să externalizezi în cloud decât să ţii echipamentele la birou. De asemenea, au crescut încrederea şi înţelegerea oamenilor legate de soluţiile cloud. Atunci când datele sunt în cloud, acestea sunt automat mai bine protejate decât atunci când sunt stocate local la sediul companiei. Net Communications Systems este partener Veeam, Aconis şi oferă soluţii de backup performante şi timpi de repunere în funcţiune foarte mici în caz de dezastru.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO