Business Hi-Tech

Compania românească Enterteq Software organizează vineri, 10 noiembrie în Bucureşti conferinţa SUSTENABILITATE ŞI SOFTWARE, care va explora cele mai recente tendinţe în gestionarea amprentei de carbon şi sustenabilitate în era digitală

Compania românească Enterteq Software organizează...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.11.2023, 17:33 92

Enterteq Software, companie românească cu expertiză în domeniul transformării digitale, organizează conferinţa SUSTENABILITATE ŞI SOFTWARE, vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 9,30, la hotelul JW Marriott din Bucureşti. Evenimentul îşi propune să găsească răspunsuri la întrebări despre cum pot companiile să ţină pasul cu politicile de sustenabilitate care devin tot mai importante în analiza şi viitorul unui business, dar şi cum pot implementa aceste politici în activitatea pe care o desfăşoară pentru a se alinia la principiile CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

În cadrul evenimentului vor fi discutate teme precum cadrul legislativ al domeniului - CSRD şi implicaţii de management; planificare, monitorizare şi raportare în managementul amprentei de carbon; contabilitatea emisiilor de carbon; problema datelor, Artificial Intelligence (AI) şi Blockchain Technology utilizate de către EmissionX - platforma software pentru managementul emisiilor de carbon a Enterteq Software. De asemenea, în cadrul conferinţei va avea loc o discuţie şi despre viitor şi interpretarea software a politicilor de compensare a emisiilor de carbon şi tranzacţionarea activelor de mediu.

Printre speakerii care vor fi prezenţi în cadrul conferinţei şi care vor răspunde întrebărilor legate de sustenabilitate se numără Andreia Stanciu - Head of ACCA Southern Europe, Cristina Apahideanu - Chief Consulting Officer în cadrul Enterteq, George Creţu – CEO al Enterteq, Dan Crişfaluşi - Technical Coordinator în cadrul Innova Meta Software Group - şi Eduard Dumitraşcu – preşedinte Asociaţia Română Smart City şi profesor la SNSPA.

Enterteq Software, companie înfiinţată în 2021 de o echipă tânără dar cu experienţă în zona de digitalizare şi, în special, pe zona proceselor care ţin de aprovizionare – relaţia cu furnizorii, contractare, achiziţii -, a lansat la finalul anului trecut o platformă software pentru planificarea, monitorizarea, optimizarea şi contabilizarea emisiilor de carbon numită G.U.E.S. (Green Upstream Engagement Solution).

Platforma G.U.E.S. are ca obiectiv să ajute companiile şi furnizorii să colaboreze în vederea reducerii şi diminuării emisiilor de carbon. Proiectul a fost finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE şi Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului Dezvoltarea IMM-urilor din România şi a beneficiat de un grant în valoare de 120.000 euro.

Ziarul Financiar este partener media al conferinţei SUSTENABILITATE ŞI SOFTWARE.

 
 

Cine sunt speakerii care vor vorbi vineri, 10 noiembrie, în cadrul conferinţei SUSTENABILITATE ŞI SOFTWARE

 

Andreia Stanciu

Andreia Stanciu conduce biroul ACCA Europa de Sud. Ea şi-a înfiinţat biroul în martie 2006, la Bucureşti şi acum este responsabilă de activităţile ACCA în opt ţări, printre care România, Bulgaria, Cipru, Grecia şi Malta. Are opt ani de educaţie academică în contabilitate şi peste 20 de ani de experienţă de lucru cu organisme profesionale de contabilitate la nivel naţional, regional şi internaţional. Este profesionistă în managementul proiectelor şi deţine un master în marketing. Ea a predat recent contabilitate şi studenţilor universitari.

 

Cristina Apahideanu

Cristina Apahideanu este un consultant senior cu experienţă în optimizarea şi digitalizarea proceselor de afaceri pentru firme multinaţionale din România şi din Europa. Traseul educaţional divers, care include printre altele MBA-ul Româno-Canadian, licenţa în Management şi Master Pedagogic la Academia de Studii Economice Bucureşti, Master în Relaţii Internaţionale, Management de Proiect şi a contribuit la formarea unui portofoliu de competenţe relevante pentru implementarea de proiecte de transformare digitală pentru organizaţii complexe. Cristina este antreprenor din 2004 si este în prezent membru fondator şi parte a echipei de management în două start-up-uri, care îşi propun să sprijine companiile în tranziţia către modele superioare de performanţă şi sustenabilitate.

 

George Creţu

George Creţu este antreprenor cu experienţă de peste 30 de ani în domeniul IT şi expertiză axată pe abordarea holistică a interacţiunilor şi proceselor sociale şi de afaceri. Are un istoric educaţional care include printre altele un doctorat în management la Swiss Management Center, diploma de master în Management la Universitatea din New York, Statele Unite ale Americii şi Management de Proiect la Universitatea din Histadrut, Israel, Afaceri internaţionale şi consultanţă în management la Asociaţia Internaţională a Consultanţilor. Preocuparea pentru procese şi modele de business sustenabile a urmat în mod natural unei cariere de peste 30 de ani dedicate consultanţei în managementul şi digitalizarea proceselor de afaceri, management de proiect şi antreprenoriat, în cadrul căreia se disting preocupari specializate, în diverse perioade: 6 ani de implicare în cercetarea academică în economie instituţională şi ştiinţe comportamentale, 12 ani de experienţă managementul proiectelor complexe, 5 ani de consultanţă internaţională pentru diferite instituţii de consultanţă, cercetare şi audit şi un an în cadrul Guvernului României în calitate de consilier al primului ministru, specializat în elaborarea politicilor sociale.

 

Dan Crişfaluşi

Dan Crişfaluşi este un lider creativ cu o experienţă de peste 30 de ani în tranformarea digitală a proceselor în diferite industrii, de la industria energetică la domeniul guvernamental şi sănătate. A gestionat proiecte ICT de o mare diversitate, naţionale, internaţionale, complexe şi cu impact major. El a ocupat poziţii de top management în cadrul Electrica, Enel, EY, CNAS.

 

Eduard Dumitraşcu

Eduard Dumitraşcu este Preşedintele Asociaţiei Române Smart City, profesor asociat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, lector la Institutul Naţional de Administraţie şi fondatorul Academiei Smart City. În ultimii şapte ani, Eduard a creat un ecosistem dedicat oraşelor inteligente, pornind de la zero. Înainte de Asociaţia Română Smart City, acest subiect era puţin sau deloc abordat. Focusul său principal a fost crearea ecosistemului pentru educarea administraţiei locale şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO