Business Hi-Tech

Compania edtech Kinderpedia anunţă un parteneriat pentru inovaţie cu Asociaţia Şcolilor Particulare din România. „Tehnologia e o componentă cheie a educaţiei viitorului şi prin acest parteneriat o să o promovăm către şcoli şi o să facem adopţia şi utilizarea mai uşoară”

Christian Comsa, Preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare (stânga) şi Evelina Necula, co-fondatoare a Kinderpedia

Christian Comsa, Preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare (stânga) şi Evelina Necula, co-fondatoare a Kinderpedia

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.10.2023, 13:15 136

Kinderpedia, companie care a dezvoltat o platformă de comunicare şi management pentru grădiniţe şi şcoli, anunţă un parteneriat pentru inovaţie cu Asociaţia Şcolilor Particulare din România (ASP), care se va întinde pe o perioadă de doi ani, au transmis reprezentanţii companiei edtech. Astfel, prin acest parteneriat Kinderpedia îşi propune să aducă resurse şi oportunităţi de învăţare, colaborare şi dezvoltare pentru profesorii şi directorii şcolilor şi grădiniţelor din întreaga ţară. Kinderpedia a anunţat parteneriat cu ASP în cadrul Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Şcolilor Particulare din România, ce a avut loc la Bucureşti şi a reunit peste 270 de lideri din 170 de instituţii de învăţământ private din ţară.

„Aproximativ jumătate dintre participanţii de la Conferinţa Naţională a ASP sunt utilizatori ai platformei Kinderpedia. Iar acest lucru ne onorează şi ne responsabilizează. Parteneriatul este un angajament faţă de utilizatorii actuali şi fată de întreaga comunitate de profesori,educatori şi directori a Asociaţiei Şcolilor Particulare. (…) Vom continua să furnizăm şcolilor şi grădiniţelor instrumente digitale moderne, ca să le ajutăm să-şi simplifice munca administrativă, accelereze învăţarea şi-şi consolideze comunităţile”, a spus Evelina Necula, co-fondatoare a Kinderpedia.

Practic, colaborarea dintre Kinderpedia şi ASP va implica dialoguri, ateliere şi oportunităţi diverse de învăţare pentru membrii comunităţii ASP.

„Când am fondat Asociaţia Şcolilor Particulare, în urmă cu trei ani, ne-am propus să fim un for de reprezentare pentru instituţiile de învăţământ privat din România, dar şi un punct de întâlnire, un spaţiu dedicat schimbului de bune practici şi de idei. Parteneriatul cu Kinderpedia ne permite să ducem mai departe misiunea şi să oferim comunităţii ASP acces la informaţii, resurse, dialog cu experţi în diverse domenii şi lideri în educaţie. (…) Tehnologia e o componentă cheie a educaţiei viitorului şi parteneriatul cu Kinderpedia ne permite să o promovăm către şcoli şi să facem adopţia şi utilizarea ei uşoare şi accesibile”, a spus Christian Comsa, Preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare.

Cele două organizaţii vor demara, în parteneriat, o cercetare de piaţă, prin care îşi propun să identifice principalele provocări cu care se confruntă şcolile şi grădiniţele particulare din România şi să le ofere soluţii la aceste provocări, cu ajutorul tehnologiei, au mai transmis reprezentanţii celor două organizaţii.

ASP este o organizaţie non-guvernamentală care reprezintă şi sprijină şcolile particulare din România şi care aduce împreună peste 324 de instituţii de învăţământ privat din 34 de judeţe.

Kinderpedia este o soluţie digitală completă pentru management şcolar şi comunicare care a înregistrat la finalul lui 2022 afaceri de 2,8 mil. lei, în creştere cu 57% faţă de anul anterior, arată datele publice. În prezent, peste 2.000 de şcoli, grădiniţe şi centre de cursuri din 26 de ţări sunt înrolate în Kinderpedia, potritiv reprezentanţilor companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO