Business Hi-Tech

Compania americană de software TaxDome intră pe piaţa din România şi vizează afaceri de 125.000 euro în primul an. „Decizia de a intra pe această piaţă a fost luată după o evaluare atentă a potenţialului economic şi a nevoii în creştere pentru soluţii IT inovatoare în domeniul contabilităţii”

Alina Goldenberg, Country Manager TaxDome România

Alina Goldenberg, Country Manager TaxDome România

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.02.2024, 13:32 142

TaxDome, o companie de software fondată în 2017 în New York, ce oferă soluţii de management pentru firmele de contabilitate, intră pe piaţa din România - caracterizată de o creştere accelerată şi un progres considerabil în digitalizare, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Cu un portofoliu de peste 10.000 de clienţi, companii medii şi mari care comunică cu contabilii lor în peste 10 limbi, şi 3 milioane de utilizatori în lume, TaxDome adaugă România la planurile sale de expansiune, aceasta fiind a 26-a ţară şi prima din Europa de Est în care compania americană de software se extinde.

„Decizia de a intra pe această piaţă a fost luată de către conducerea TaxDome în SUA, după o evaluare atentă a potenţialului economic şi a nevoii în creştere pentru soluţii IT inovatoare în domeniul contabilităţii. Economia României, caracterizată prin creştere rapidă şi o tendinţă ascendentă în digitalizare, împreună cu disponibilitatea profesioniştilor bine pregătiţi în IT, oferă cadrul ideal pentru soluţia noastră, destinată optimizării şi eficientizării firmelor de contabilitate. (...) Strategia noastră de a servi piaţa românească este susţinută de poziţia strategică a ţării în Europa de Est şi statutul său de hub tehnologic emergent, aspecte ce ne facilitează atât deservirea eficientă a nevoilor locale, cât şi extinderea prezenţei noastre in regiune. Suntem optimişti în privinţa oportunităţilor generate de această expansiune şi ne dedicăm investiţiei în economia locală, promovării parteneriatelor şi susţinerii transformării digitale în domeniul contabil din România", a spus Alina Goldenberg, Country Manager TaxDome România.

TaxDome furnizează o platformă inovatoare pentru a servi nevoile firmelor de contabilitate, resurse umane şi consultanţilor fiscali din România.

„Într-un peisaj fiscal provocator din România, TaxDome oferă o platformă all-in-one, cu o suită cuprinzătoare de funcţii, inclusiv managementul documentelor, comunicarea cu clienţii, gestionarea programărilor, automatizarea fluxurilor de lucru in cadrul firmelor de contabilitate,si multe altele, care va permite firmelor româneşti să-şi eficientizeze operaţiunile şi să ofere servicii superioare clienţilor lor”, arată sursa citată anterior.

Astfel, cu o soluţie software pentru contabili şi firme, furnizorul american de software estimează o cifră de afaceri de 125.000 de euro în primul an în România. Strategia TaxDome se concentrează pe atragerea de clienti "early adapters", menţinerea preţurilor accesibile şi pe furnizarea de asistenţă şi servicii de implementare gratuite pentru a asigura o adaptare rapidă locală şi accesibilitate largă, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„TaxDome este pregătit să colaboreze cu o gamă largă de clienţi din domeniul contabilităţii din România, concentrându-ne în special pe firmele medii şi mari pentru a le oferi soluţii complete care să le eficientizeze operaţiunile. Angajamentul nostru nu se limitează doar la companiile de dimensiuni medii şi mari. Soluţiile TaxDome sunt ideale şi pentru companiile mici. Suntem conştienţi de provocările specifice cu care acestea se confruntă, mai ales în ceea ce priveşte resursele limitate şi adoptarea noilor tehnologii. Astfel, platforma noastră este concepută pentru a fi accesibilă şi adaptabilă, permiţând şi afacerilor mai mici să beneficieze de tehnologia avansată pentru a-şi extinde serviciile şi a-şi îmbunătăţi relaţia cu clienţii. Pentru piaţa din România, ne-am propus un obiectiv ambiţios, dar realizabil, de a atrage 100 de clienţi în primul an. Această ţintă subliniază încrederea în soluţia noastră, dedicarea noastră faţă de piaţa locală şi recunoaşterea oportunităţii de creştere pe care o reprezintă România. Succesul în atingerea acestui obiectiv va confirma eficienţa platformei noastre şi angajamentul echipei de a asista companiile româneşti în procesul lor de digitalizare", a mai spus Alina Goldenberg.

De asemenea, TaxDome îşi consolidează prezenţa pe piaţa românească prin echipa sa locală, condusă de Alina Goldenberg, care ocupă poziţia de Country Manager.

„Planul companiei include o extindere semnificativă a echipei locale, reflectând angajamentul faţă de piaţa românească şi dorinţa de a oferi suport şi dezvoltare cuprinzătoare adaptate României. Această extindere va oferi un suport local fără egal, promovând dezvoltarea profesională şi contribuind la transformarea digitală a practicilor contabile din România.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO