Business Hi-Tech

Clujenii de la Brinel vor furniza aplicaţii informatice Infor pentru afaceri

Autor: Laurentiu Cotu

07.03.2012, 13:01 241

Brinel, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii IT, controlat de omul de afaceri Marcel Borodi, a încheiat un parteneriat cu americanii de la Infor în vederea furnizării pe piaţa locală a aplicaţiilor informatice dezvoltate de aceştia. Prin parteneriatul încheiat cu Brinel, Infor îşi consolidează poziţia în România şi îşi exinde prezenţa în Europa de Est.

Brinel va furniza soluţiile Infor10 EAM Asset Sustainability, precum şi Infor10 EAM Business şi Infor10 EAM Enterprise, destinate sectoarelor producţie, guvernamental, universităţilor şi instituţiilor publice din România. Aceste soluţii sunt destinate îmbunătăţirii modalităţilor de gestionare a resurselor unei companii, în vederea reducerii costurilor şi creşterii eficienţei.

''Clienţii Brinel au nevoie de soluţii de management al activelor pentru a menţine la întregul potenţial unităţile de producţie, echipamentele şi facilităţile, într-un mediu de încredere şi în deplină securitate. Datorită soluţilor Infor, aceste sectoare pot să-şi îndeplinească obiectivele de conservare a mediului, de respectare a legislaţiei, normelor specifice industriei şi procedurilor interne'', a declarat Marcel Borodi, proprietarul Brinel.

Reprezentanţii companiei clujene spun că cei mai mulţi dintre clienţii Brinel se confruntă cu aspecte legate de utilizarea la scară largă a sistemelor mai vechi de management a activelor, un mediu IT eterogen, sisteme şi procese de management neconectate, mentenanţă riscantă. Pe de altă parte, legislaţia, politicile şi normele de mediu necesită o aderare strictă la reglementările de siguranţă şi conformitate.

"Împreună cu Brinel vom oferi aplicaţii cu funcţionalităţi specifice unor industrii, site-uri multifuncţionale, opţiuni personalizate de implementare, integrare financiară, precum şi capabilităţi de mobilitate şi de utilizare a codului de bare", a declarat Jean-Philippe Pommel, vicepreşedintele Infor pentru EMEA.

Brinel dezvoltă soluţii informatice, prin integrarea de aplicaţii şi tehnologie software, hardware, comunicaţii şi servicii. În zona aplicaţiilor şi tehnologiilor software, compania colaborează cu Microsoft, Oracle, HP, IBM, Cisco, EMC şi Vmware. Din portofoliu de clienţi Brinel fac parte companiile MOL, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK.

În 2010, grupul Brinel a realizat o cifră de afaceri totală de peste 77 mil. lei (circa 18 mil. euro), iar cea mai importantă companie a grupului, Net Brinel a avut o cifră de afaceri netă de 66,4 mil. lei (15,8 mil. euro), în creştere cu 68% faţă de anul precedent. Brinel are în prezent 160 de angajaţi, proprietarul fiind omul de afaceri Marcel Borodi.

Infor este unul dintre furnizorii importanţi de aplicaţii informatice pentru afaceri şi servicii, cu un portofoliu de peste 70.000 de clienţi din 164 de ţări. Infor are sediul central în New York şi circa 8.000 de angajaţi la nivel global (120 de birouri în 164 de ţări). Infor a realizat anul trecut o cifră de afaceri totală de 1,8 mld dolari.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO