Business Hi-Tech

Cinci şcoli gimnaziale din mediul rural au fost renovate şi dotate cu laptopuri şi echipamente IT. 500 de elevi şi 100 de profesori vor utiliza echipamente şi dispozitive IT noi

Cinci şcoli gimnaziale din mediul rural au fost renovate...
12.10.2023, 19:23 111

Cinci şcoli gimnaziale din judeţele Botoşani, Bihor, Ialomiţa, Teleorman şi Timiş au fost renovate şi dotate cu laptopuri şi echipamente IT prin proiectul „Brighter Futures”. Proiectul, aflat la cea de a cincea ediţie, a fost finanţat de Technology_VOIS România şi Fundaţia Vodafone România cu un buget de 424.000 de lei şi implementat cu sprijinul Asociaţiei BookLand. Astfel, 500 de elevi şi 100 de profesori se bucură de echipamentele şi dispozitivele IT noi, au transmis reprezentanţii Vodafone.

Renovarea şcolilor o fost posibilă prin implicarea a 220 de voluntari din rândul angajaţilor Technology_VOIS România. De asemenea, pe parcursul acestui an şcolar, voluntarii vor susţine sesiuni de educaţie non-formală pentru elevi şi profesori constând în: orientare şcolară şi în carieră, managementul timpului, inteligenţă emoţională şi cultură generală, sesiuni despre utilizarea eficientă a echipamentelor donate prin program, dar şi pentru dezvoltarea abilităţilor digitale, potrivit sursei citate.

Tot în cadrul proiectului „Brighter Futures”, bibliotecile şcolilor vor fi dotate cu cărţi, culegeri şi jocuri adecvate vârstei şcolare.

 

Cum au fost renovate cele cinci şcoli

La şcoala din Suliţa, Botoşani, s-a construit o platformă exterioară pentru activităţile recreative ale elevilor, a fost recondiţionat mobilierul interior şi exterior, au fost amenajate spaţiile verzi, iar o anexă a şcolii a fost renovată, amenajată şi dotată ca laborator de informatică. Voluntarii au mai introdus în arhiva electronică a bibliotecii şcolii titlurile existente.

La şcoala din Luncşoara, Bihor, au fost efectuate lucrări de întreţinere a terenului de sport, a sălilor de clasă, a caselor scărilor şi a mobilierului din curtea şcolii. Laboratorul de informatică a fost echipat cu mobilier, laptopuri, router, multifuncţională şi un kit interactiv cu tablă inteligentă.

În Raşi, Ialomiţa, şcoala, construită în 1900, a fost decopertată până la cărămidă şi începute lucrările de renovare constând în amorsarea pereţilor interiori şi exteriori şi tencuirea parţială a interiorului. Pe perioada derulării lucrărilor de refacere, şcoala îşi desfăşoară activitatea într-un alt spaţiu în care voluntarii au reparat mobilierul. La finalizarea lucrărilor de renovare, şcoala va beneficia şi de un  laborator de informatică complet dotat.

La Siliştea Gumeşti, Teleorman, şcoala a fost zugrăvită, mobilierul recondiţionat, iar în curtea şcolii a fost refăcut pavajul. Laboratorul de informatică a fost dotat cu mobilier şi echipamente IT.

Iar la şcoala din Brestovăţ, Timiş, s-au montat pavele în perimetrul scolii, s-a montat mobilierul şcolar în laboratorul de informatică şi s-au instalat echipamentele IT. Au fost făcute, de asemenea, lucrări de amenajare a curţii şcolii.

Technology _VOIS Romania este un hub tehnologic înfiinţat în 2006, ce a evoluat ca parte a Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS), livrând servicii de tehnologie la nivel global pentru entităţile Vodafone şi având o creştere constantă, acum atingând un număr de 1.600 de angajaţi. Centrul face parte din Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS), care la nivel gloval are peste 24.000 de profesionişti, cu clienţi în 28 de ţări şi 4 centre de servicii: în Egipt, India, Ungaria şi România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO