Business Hi-Tech

Chirac sprijina concurentul european al Google

18.01.2006, 20:26 17

Presedintele francez Jacques Chirac si-a exprimat sprijinul total fata de proiectul Quaero, sustinut de Thomson, France Telecom si Deutsche Telekom, pentru realizarea unui motor de cautare online concurent cu Google.

Chirac a apreciat ca europenii trebuie sa construiasca o alternativa pentru "dominatia anglo-saxona asupra Internetului". Declaratiile sale, deloc neasteptate, confirma interesul european pentru realizarea unor alternative locale la Google, Yahoo sau Microsoft, tendinte resimtite si in Asia, in special in China si Japonia.

Denumirea de Quaero, care inseamna de fapt "caut" in latina, a fost aleasa pentru a evita o eventuala cearta intre sponsorii germani si francezi ai proiectului.

Chirac a apreciat ca acest proiect va fi finantat si din surse bugetare, nu doar private, pentru ca este vorba de un interes comun.

Deocamdata, Quaero este in stadiul de idee, se fac insa angajari de specialisti software si se cauta noi sponsori.

Site-ul Quaero a fost inchis temporar pentru ca a primit milioane de vizite dupa anuntul anterior privind lansarea acestui proiect, iar serverul Thomson care gazduia pagina nu a putut face fata traficului mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO