Business Hi-Tech

Chinezii de la Huawei vor să ajungă la o cotă de 25% pe piaţa de smartphone-uri din România

Zachary Jianglinchao, coun­­try manager în România pentru Huawei Consumer Bu­siness Group.

Zachary Jianglinchao, coun­­try manager în România pentru Huawei Consumer Bu­siness Group.

Autor: Ioana Nita

30.04.2018, 00:06 305

♦ Producătorul chinez de smartphone-uri estimează că piaţa locală de profil va înregistra o creştere de 15% în volum anul acesta.

Compania chineză Huawei are în plan să îşi consolideze anul acesta a doua poziţie pe piaţa locală de smartphone-uri şi să îşi mărească totodată cota de piaţă la 25%, cu 7 puncte procentuale mai mult faţă de finalul lui 2017. Anul trecut, producătorul chinez de smartphone-uri a livrat în total circa 600.000 de unităţi în România, volum ce i-a asigurat o cotă de piaţă de 18% şi un solid loc doi, distanţându-se puternic de competitori.

„În 2017 s-au vândut aproximativ 4 milioane de smartphone-uri în Ro­mânia şi estimăm că în 2018 piaţa va creşte cu apro­ximativ 15%. Huawei a avut o cotă de piaţă de 18% anul trecut şi estimăm că vom ajunge la 25% la finalul acestui an”, a declarat pentru ZF Zachary Jianglinchao, coun­­try manager în România pentru Huawei Consumer Bu­siness Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO