Business Hi-Tech

China Unicom raportează deja 100.000 de precomenzi pentru noile iPhone-uri

China Unicom raportează deja 100.000 de precomenzi...

Autor: Ştefan Stan

16.09.2013, 17:28 892

China Unicom, al doilea operator telecom ca mărime din China, a anunţat că deja a lansat  o precomandă de peste 100.000 de iPhone-uri 5s şi 5c de la anunţarea de către Apple a smartphone-urilor, scrie Bloomberg.

China Unison nu a dezvăluit încă pachetul de preţuri pentru noile iPhone-uri şi este posibil să îşi micşoreze subvenţiile pentru iPhone-uri.

China Telecom, celălalt operator de telefonie mobilă care vinde iPhone-uri în China, a anunţat deja că îşi va micşora subvenţiile pentru iPhone-uri. “Un plan lunar tarifar la China Telecom pentru iPhone 5S costă 47 de dolari şi este susţinut de o subvenţie de 472 de dolari, cu 15% mai puţin decât cei 555 de dolari pe care îi plătea operatorul pentru iPhone 5”, conform declaraţiilor Evei Yip, analist financiar.

Investitorii Apple sunt afectaţi de scăderea înregistrată de companie pe piaţa chineză. Apple a rămas în urma competiţiei pe acest segment asiatic, în contextul în care preţul ridicat al iPhone-urilor lasă loc smartphone-urilor cu Android să cucerească noi clienţi şi să acapareze o cotă de piaţă mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO