Business Hi-Tech

Celularele dubleaza incasarile AMD

20.07.2004, 00:00 17

Producatorul american de procesoare American Micro Devices (AMD), principalul rival al Intel, a anuntat o crestere de 96% a incasarilor pe trimestrul al doilea al 2004, datorata in principal vanzarilor record a cipurilor de memorie pentru telefoane mobile.
AMD a anuntat incasari de 1,2 miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie 2004, precum si un profit net de 32 de milioane de dolari. Rezultatele au fost in linie cu asteptarile analistilor de pe Wall Street, incasarile fiind duble fata de aceeasi perioada a anului trecut (645 milioane $). Profitul a fost insa mai mic decat pe trimestrul precedent (45 milioane de dolari), in ciuda faptului ca incasarile si vanzarile au crescut. Tocmai de acceea oficialii oficialii companiei au fost destul de retinuti in privinta rezultatelor pe trimestrul urmator. "Cred ca a doua jumatate a anului va fi foarte buna. Cred ca vom avea o crestere moderata in urmatorul trimestru. Nu vreau sa ma gandesc acum la cifre", a declarat Hector Ruiz, directorul executiv (CEO) al AMD.
Analistii apreciaza ca AMD se teme acum de acumularea cipurilor nevandute de Intel, lucru care va duce probabil la o noua ieftinire a produselor, ceea ce va eroada profiturile. Desi Intel a pus acumularile in stoc pe seama unui nou proces de productie mai eficient, temerile investitorilor cu privire la stagnarea tehnologica au crescut in ultima luna.
Responsabilii companiei producatoare de cipuri au anuntat ca vanzarile de memorie flash au depasit in trimestrul doi pe cele de microprocesoare. Divizia specializata in produse pentru telefoanele mobile a avut incasari de 673 de milioane de dolari, in timp ce AMD Computer Products Group a avut incsari de numai 554 de milioane $.



 



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO