Business Hi-Tech

Cel mai slab debut de an pentru vânzările de PC-uri de la începutul crizei

Cel mai slab debut de an pentru vânzările de PC-uri de...

Autor: Luiza Chiroiu

10.04.2015, 12:21 281

Vânzările de PC-uri s-au situat la 73,4 milioane de unităţi în primul trimestru din 2014.

Declinul din primul trimestru al acestui an a fost cauzat de livrările slabe de notebook-uri Windows Bing şi de scăderea cererii din mai multe regiuni, inclusiv Europa şi Statele Unite ale Americii, pe fondul fluctuaţiilor de curs valutar şi a indicatorilor economici nefavorabili.

Lenovo şi-a menţinut poziţia de lider al pieţei calculatoarelor, cu 13,4 milioane de unităţi vândute şi o cotă de 19,6%, compania din China fiind urmată de HP, cu 13 milioane de unităţi livrate şi o cotă de 19%.

În timp ce livrările celor mai mari doi producători de PC-uri la nivel mondial au urcat în primul trimestru cu peste 3%, vânzările următorilor doi competitori de pe piaţă, Dell şi Acer, au scăzut în perioada analizată cu 6,3% şi, respectiv 7%.

Cu 9,2 milioane de calculatoare livrate în primele trei luni ale anului, Dell are o cotă de 13,5%. Acer deţine o cotă de 7,1%, cu vânzări de 4,8 milioane de desktop-uri, laptop-uri şi notebook-uri.

Vânzările de calculatoare personale la nivel global s-au redus cu 2,1% în 2014, pentru al treilea an consecutiv, la 308,6 milioane de unităţi, pe fondul scăderii cererii din partea companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO