Business Hi-Tech

Cel mai mare pachet compensatoriu după ce a fost dat afără: 100 mil. dolari de la Google

Autor: Adrian Voicu

24.01.2011, 15:34 32

Gigantul internet Google a anunţat că după plecarea lui EricSchmidt de la conducerea companiei, acesta va primi acţiuni învaloare totală de 100 de milioane de dolari, acestea putând fivândute după patru ani.

Schmidt, în vârstă de 55 de ani, va fi înlocuit de cătrecofondatorul Larry Page. Atât Larry Page cât şi celălaltcofondator, Sergey Brin, şi-au limitat de mai mulţi ani salariilela 1 dolar, cei trei fiind însă acţionari majoritari aicompaniei.

Cutremur la vârful Google: Larry Page, unuldintre fondatorii motorului de căutare, preia funcţia de directorexecutiv

Schmidt va rămâne la Google în calitate de preşedinte executival companiei începând din aprilie.

Cutremurul din cadrul companiei vine în condiţiile în careGoogle se confruntă cu un nou rival: Facebook, cea mai mare reţeade socializare din lume, cu 600 de milioane de utilizatori. DeşiGoogle domină de zece ani căutările pe internet, compania nu areuşit până acum să devină o forţă pe piaţa socializării online,unde pierde trafic în favoarea unor nume precum Facebook şiTwitter, care au început să atragă angajaţi de valoare şi venituridin publicitate.

Conducerea lui Eric Schmidt încifre

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO