Business Hi-Tech

Cea mai mare tranzacţie din IT: Radu Georgescu vinde Avangate unui fond din Silicon Valley

Cea mai mare tranzacţie din IT: Radu Georgescu vinde...

Autor: Cristina Bellu

08.10.2013, 00:08 65

Tranzacţia cu fondul de investiţii Francisco Partners ar putea fi de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Fondul american de investiţii Francisco Partners - specializat în companiile tehnologice, care a atras din anul 1999 până în prezent fonduri de peste 7 mld. $, a cumpărat toate acţiunile Avangate - un furnizor de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software fondat în anul 2006, a declarat pentru ZF Radu Georgescu, antreprenorul care deţinea pachetul majoritar de acţiuni.

„Avangate este confirmarea unui track record personal şi românesc. Se poate să ai succes şi să nu fie ceva întâmplător. Se poate să creezi companii, să le dezvolţi şi să finalizezi proiectele. Această tranzacţie arată că se pot începe, construi şi finaliza proiecte care vin din România“, a spus Georgescu.

Cu vânzarea Avangate, fondatorul Ge­cad este la al treilea exit internaţional dintr-o companie pornită de la zero în România, după vânzarea antivirusului RAV către Mi­crosoft şi a integratorului de soluţii de plăţi electronice Gecad ePayment către Naspers.

Fondată în 2006 de Georgescu îm­preună cu Cristian Badea - care a început să lucreze pentru Gecad din 1999 ca inginer software, Avangate este o companie care îi ajută pe producătorii de software să-şi vândă produsele online, cu birouri în mai multe colţuri ale lumii şi care are din 2011 sediul în Silicon Valley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO